Τι (μας) λένε οι δανειστές

Ανοιχτό αφήνουν η Κομισιόν, η Καγκελαρία και το ΔΝΤ το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης του χρονοδιαγράμματος μείωσης των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, με την ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει στην Αθήνα.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία του Εurogroup η Τρόικα θα επιστρέψει στη Αθήνα αμέσως μόλις ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, θα κάνει τις πρώτες τις επαφές και συζητήσεις, θα αναζητήσει ένα κοινό τόπο για να «προχωρήσει η κατάσταση» και θα συγγράψει «την πρώτη έκθεση αξιολόγησης υπό το δεύτερο οικονομικό πρόγραμμα».

Ο υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας, κ.Γκ.Βέστερβέλλε, επανέλαβε δημόσια χθες, ώρες μόλις μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στην Αθήνα, όσα μετέφεραν στον κοινοτικό τύπο πηγές της Κομισιόν τις προηγούμενες εβδομάδες: «μπορώ να φανταστώ μια δυνατότητα επαναπροσδιορισμού του χρονοδιαγράμματος του οικονομικού προγράμματος, αλλά η Ελλάδα πρέπει να δώσει έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».Παρομοίως ο υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντίντιε Ρέιντερς ανέφερε ότι «υπάρχει ένα περιθώριο διαλόγου για το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του μνημονίου… Πρέπει να σκεφτούμε μια αναπροσαρμογή δέκα ή δεκαπέντε ετών». Στο ίδιο μήκος κύματος τοποθετήθηκε και ο Ράινερ Μπρούντελε. Από το Παρίσι ο Γάλλος υπουργός οικονομικών Π.Μοσκοβισί τόνισε ότι «πρέπει οι Ευρωπαίοι να συνοδεύσουν τους Έλληνες προς την ανάπτυξη, χρειάζεται πειθαρχία, αλλά και ελπίδα».Πηγή: real.gr 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ