Τι λένε Γερμανοί πολιτικοί για την επίσκεψη Τσίπρα στο Βερολίνο

«Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι ο Τσίπρας δεν έχει ακόμα αποδεχθεί ότι τα χρόνια κακοδιαχείρισης στην Ελλάδα προκάλεσαν τα προβλήματα», ανέφερε ο Μίχαελ Γκρόσε-Μπρέμερ, ανώτερο στέλεχος της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU), του κόμματος του οποίου ηγείται η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Βερολίνο.

«Αυτή η θεμελιώδης κατανόηση πρέπει να διευρυνθεί», σημείωσε, ενώ πρόσθεσε ότι η νέα κυβέρνηση στην Αθήνα «πρέπει τώρα να εκπληρώσει» τις υποσχέσεις της για την προώθηση μεταρρυθμίσεων.

Από την πλευρά του ο Τόμας Όπερμαν, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), του εταίρου της CDU στην κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού, επισήμανε πως η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα αποτελούσε μια «πολιτική καταστροφή» αλλά ακόμη ο κίνδυνος δεν έχει ξεπεραστεί.

Ο Μπερντ Λούκε, ο επικεφαλής του αντιευρωπαϊκού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), το οποίο τηρεί ιδιαίτερα επιθετική στάση έναντι της Ελλάδας, υποστήριξε από τη δική του πλευρά ότι οι ιδέες που έχει παρουσιάσει η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τώρα στερούνται σοβαρότητας, ενώ υποστήριξε ακόμη ότι έχουν «ξανασυζητηθεί» αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

 

Διαβάστε επίσης:

Süddeutsche: Η Μέρκελ πρέπει να αντιμετωπίζει τον Τσίπρα ως ισότιμο εταίρο

Spiegel: Μέρκελ και Τσίπρα… τσακωθείτε επιτέλους!

Handelsblatt: Η Ελλάδα χρωστά και σε hedge funds

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ