Τι είπαν Ομπάμα – Νετανιάχου;

Τι είπαν Ομπάμα – Νετανιάχου

 

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είχε διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες, με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και τον αιγύπτιο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, όπου εξέτασαν την κατάσταση, μετά τις επιθέσεις με ρουκέτες κατά του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας και την έκρηξη της βίας στη Γάζα με τις ισραηλινές επιδρομές, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο Ομπάμα επανέλαβε στον Νετανιάχου την υποστήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης στο δικαίωμα του Ισραήλ για αυτοάμυνα και τον προέτρεψε να καταβάλει κάθε προσπάθεια για να αποφευχθούν παράπλευρες απώλειες από τις επιδρομές του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος ο Ομπάμα και ο Νετανιάχου συμφώνησαν, ότι η Χαμάς πρέπει να σταματήσει τις επιθέσεις της κατά του Ισραήλ για να υπάρξει αποκλιμάκωση της κρίσης.

Ο Μπαράκ Ομπάμα συζητώντας με τον αιγύπτιο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι καταδίκασε τις επιθέσεις με ρουκέτες από τη Γάζα κατά του Ισραήλ και επανέλαβε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα επισήμανε επίσης ο Λευκός Οίκος.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν στην ανάγκη να εργαστούν για να επιτύχουν την αποκλιμάκωση της κατάστασης το συντομότερο δυνατό», ανέφερε η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. 

 

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ