Θρήνος για τον θάνατο 7χρονου: Τον πέταξαν 27 φορές στο έδαφος σε μάθημα τζούντο

Ένα 7χρονο αγόρι πέθανε την Τρίτη, καθώς η οικογένειά του αποφάσισε να τον βγάλει από τη μηχανική υποστήριξη. Το παιδί υπέστη σοβαρή εγκεφαλική βλάβη κατά τη διάρκεια του μαθήματος τζούντο, στο οποίο τον έριξαν επανειλημμένα στο έδαφος για να αποδείξουν ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στην πρόκληση των πολεμικών τεχνών.

Ο 7χρονος από την Ταϊβάν, που ταυτοποιήθηκε μόνο ως Wei Wei, ήταν σε μηχανική υποστήριξη για σχεδόν 70 ημέρες από το περιστατικό της 21ης ​​Απριλίου, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης. Την Τρίτη, αφού οι γιατροί του Νοσοκομείου Fengyuan ενημέρωσαν την οικογένεια του αγοριού ότι τόσο η αρτηριακή πίεση όσο και τα επίπεδα καρδιακού ρυθμού μειώθηκαν, επέλεξαν να τον αποσυνδέσουν από τα μηχανήματα ανέφερε το BBC.

Ο θείος του παιδιού μαγνητοσκοπούσε το μάθημα του τζούντο, που στο τέλος στοίχισε τη ζωή του ανιψιού του. Εκείνη την περίοδο, ήθελε να δείξει το υλικό στη μητέρα του 7χρονου, ως απόδειξη ότι το τζούντο μπορεί να μην είναι κατάλληλο γι’ αυτόν. Στο ενοχλητικό βίντεο, ένας μεγαλύτερος συμμαθητής του φαίνεται να ρίχνει κάτω επανειλημμένα το αγόρι. Καθώς το μάθημα συνεχίζεται, ακούγεται να ουρλιάζει «το πόδι μου», «το κεφάλι μου» και «δεν το θέλω!».

Παρά τις απελπισμένες κραυγές του για βοήθεια, ο προπονητής του τον καθοδηγεί να σηκωθεί, και ο μεγαλύτερος συμμαθητής του συνεχίζει να τον ρίχνει στο έδαφος, πριν τον σηκώσει και τον ρίξει και ο ίδιος ο δάσκαλος.

Συνολικά, έριξαν το αγόρι στο πάτωμα 27 φορές. Όταν το παιδί χάνει τις αισθήσεις του, ο προπονητής – ο οποίος στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι δεν είχε άδεια – τον κατηγορεί ότι το έκανε στα ψέματα, είπε η οικογένεια. Το αγόρι υπέστη σοβαρή εγκεφαλική αιμορραγία και έπεσε σε κώμα.

Ενώ ο θείος ένιωσε «φοβερά για αυτό που συνέβη», σύμφωνα με τη μητέρα του αγοριού, η ταϊβανέζικη κουλτούρα σεβασμού στους δασκάλους καθιστά την αποτυχία του να παρέμβει κατανοητή, ανέφεραν ειδικοί. Ο προπονητής, ο οποίος είναι περίπου 60 ετών και έχει ταυτοποιηθεί μόνο με το επώνυμό του, Χο, αφέθηκε ελεύθερος από τις Αρχές με εγγύηση 3.583 δολαρίων. Κατηγορείται για σωματική επίθεση με αποτέλεσμα σοβαρό τραυματισμό και χρησιμοποίηση ανηλίκου για να διαπράξει έγκλημα. Αντιμετωπίζει φυλάκιση επτά ετών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ