Θρίλερ με τον θάνατο Ρώσου μεγιστάνα – ΦΩΤΟ

Μυστήριο καλύπτει τον αδόκητο χαμό του 49χρονου Ρώσου μεγιστάνα Ντμίτρι Ομπρετέτσκι στο Σάρει της Μεγάλης Βρετανίας, όπου ζούσε. Ο άνδρας είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο του Όσκαρ όταν συνέβη το τροχαίο στο οποίο εμπλέκονται τρία αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων τον παρέσυρε και τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Σύμφωνα με τον ρωσικό Τύπο, ο φίλος του Ομπρετέτσκι Πάβελ Μπορόβκοφ είπε ότι ενδέχεται να ήταν προμελετημένος ο θάνατός του. Μιλώντας στο ρωσικό περιοδικό Life, ο Μπορόβκοφ είπε ότι ο φίλος του κατοικούσε εδώ και χρόνια στη Βρετανία ενώ επέστρεφε συχνά στη Ρωσία για τις επιχειρήσεις του.

Σχολιάζοντας το μοιραίο δυστύχημα ανέφερε: Ξέρετε, οι άνθρωποι οδηγούν πολύ προσεκτικά στη Βρετανία. Δεν αποκλείω να ήταν εσκεμμένη η παράσυρσή του”. Η αστυνομία του Σάρει αναζητεί περισσότερες πληροφορίες για το περιστατικό. Χθες ανακοίνωσε τον θάνατο του δισεκατομμυριούχου, ενώ το δυστύχημα συνέβη στις 25 Νοεμβρίου αλλά δεν κατονόμασαν το θύμα.

Αυτό είναι το πιο πρόσφατο περιστατικό από μία σειρά μυστηριωδών θανάτων εξεχόντων Ρώσων ή ρωσόφωνων στην περιοχή. Το 2008 πέθανε ο Μπάντρι Παταρκατσισβίλι από τη Γεωργία, σε έκταση κοντά στο Λέδερχεντ. Το 2012 πέθανε ο Αλεξάντερ Περιπιλιτσνίι κοντά στο Γουέιμπριτζ και το 2013 ο Μπόρις Μπερεζόφσκι κοντά στο Άσκοτ.

Ο θάνατος του Ομπρετέτσκι έρχεται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης ανάμεσα στη Δύση και τη Ρωσία αφού η Γερμανία απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες σχετικά με τον φόνο ενός Γεωργιανού στο μικρό Τιεργκάρτεν, καθώς στην έρευνα προέκυψαν αποδείξεις ότι εμπλέκονται οι κρατικές υπηρεσίες της Ρωσίας ή αρχές στη ρωσική περιοχή της Τσετσενίας.

Οι τρεις οδηγοί που εμπλέκονται στο τροχαίο παρέμειναν στο σημείο αλλά οι ντετέκτιβ αναζητούν περισσότερες πληροφορίες και υλικό από τις κάμερες ασφαλείας. “Συνεχίζουμε να ερευνούμε τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη η σύγκρουση” ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Στο σημείο σκοτώθηκε και ο σκύλος του μεγιστάνα, ο Όσκαρ.

Τα ρωσικά μέσα περιγράφουν τον Ομπρετέτσκι ως έναν δισεκατομμυριούχο που έκανε την περιουσία του στο Βόλγκογκραντ μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης προτού μεταναστεύσει στη Βρετανία με τη σύζυγο και τα τρία τους παιδιά.

Λέγεται ότι ήταν σε κώμα αρκετές ημέρες όταν αυτός και ο σκύλος του χτυπήθηκαν από ένα όχημα. Ο Ομπρετέτσκι έγινε ίνδαλμα για τους συμπατριώτες του όταν στη διάρκεια του Euro 2008 βρέθηκε ανάμεσα σε Ολλανδούς φιλάθλους να ανεμίζει τη ρωσική σημαία σε παιχνίδι που η Ρωσία νίκησε την Ολλανδία 3-1.

Ίδρυσε εταιρεία λιανικής πώλησης χημικών για οικιακή χρήση και ήταν ιδιοκτήτης της Magnat Trade Enterprise, ο επίσημος διανομέας της Mars, Nestle, Procter & Gamble στη Ρωσία.

Πηγή: Daily Mail

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ