Θετική η συνάντηση Γεωργιάδη-Λου

Θετική η συνάντηση Γεωργιάδη-Λου

Την κατάσταση και τις προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, καθώς και ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις ΗΠΑ-Κύπρου, συζήτησαν σε σημερινή συνάντηση στην Ουάσιγκτον οι υπουργοί Οικονομικών Κύπρου και ΗΠΑ, Χάρης Γεωργιάδης και Τζακ Λιού, αντίστοιχα.

Ο Κύπριος υπουργός δήλωσε ότι ο Αμερικανός ομόλογός του ζήτησε και ενημερώθηκε για την κατάσταση στην Κύπρο.

«Είναι κι αυτοί ικανοποιημένοι από τις προσπάθειες και την πρόοδο που πετύχαμε από την άνοιξη. Παρακολουθούσαν πολύ στενά την κατάσταση κι εγώ είχα προσωπικά συνομιλήσει πολλές φορές με αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών και σήμερα είχαμε την ευκαιρία να τα πούμε από κοντά, να συνοψίσουμε και να ακούσουν από δικής μου πλευράς την ετοιμότητα και επιθυμία μας να διευρύνουμε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μας», όπως είπε, προσθέτοντας:

«Αναγνωρίζουν ότι και τα προβλήματα που αφέθηκαν να διογκωθούν δεν δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για αρκετές άλλες εναλλακτικές επιλογές. Το κοινό συμπέρασμα είναι να κοιτάξουμε μπροστά. Και να συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε το πρόγραμμα».

Στη συνέχεια, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «όλοι θεωρούν πολύ σημαντική την πρόσφατη αναβάθμιση που είχαμε από την S&P. Κι εμείς από την πλευρά μας εξηγήσαμε πως θα προχωρήσουμε. Εφαρμόζοντας από τη μία το πρόγραμμα, αλλά και προσπαθώντας ταυτόχρονα να ενθαρρύνουμε την οικονομική δραστηριότητα σε νέους τομείς, ανοίγοντας την οικονομία σε νέα επενδύσεις. Αυτός ο συνδυασμός της εφαρμογής του προγράμματος και της προσέλκυσης νέων επενδύσεων και ενθάρρυνσης της οικονομικής δραστηριότητας είναι υπό τις περιστάσεις ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσουμε».

Χθες, ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου συναντήθηκε στο ΔΝΤ με τον διευθυντή του τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ταμείου Ρεζά Μογαντάμ και την υπεύθυνη για το κυπριακό πρόγραμμα, Ντέλια Βελκουλέσκου.

Αναφερόμενος στη συνάντηση είπε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι πλέον έχουμε μία ευθυγραμμισμένη πορεία, κατεύθυνση και ιεράρχηση με το ΔΝΤ. Είναι πάνω στην προσέγγιση αυτή που μπορέσαμε να υλοποιήσουμε ικανοποιητικά το πρόγραμμα μέχρι τώρα. Θεωρώ ότι θα μπορέσουμε να λειτουργούμε αποτελεσματικά και σε συνεργασία με το ΔΝΤ».

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ