Θέμα στη Γερμανία η δημοσκοπική πτώση της Μέρκελ

Η γερμανική εφημερίδα Die Welt επισημαίνει σε δημοσίευμά της ένα αντιφατικό φαινόμενο. Ενώ οι προσφυγικές ροές προς τη Γερμανία μειώνονται, το κυβερνών χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) της Άνγκελα Μέρκελ συνεχίζει την υποχώρησή του στις δημοσκοπήσεις. Κάνοντας την “ακτινογραφία” του κόμματος, ο αρθρογράφος αναλύει την ανθρωπογεωγραφία του “μεγάλου συνασπισμού” της Άνγκελα Μέρκελ ως εξής:

“Οι πολιτικοί που ειδικεύονται στα οικονομικά ποτέ δεν στήριξαν με θέρμη τον μεγάλο συνασπισμό, ο οποίος μπορεί να ασκεί κοινωνική πολιτική μοιράζοντας δώρα στους συνταξιούχους και ελάχιστους μισθούς (στους εργαζόμενους), αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιήσει ούτε ένα μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα στα πλαίσια της οικονομίας της αγοράς. Οι ασχολούμενοι με θέματα εσωτερικής πολιτικής για μεγάλο χρονικό διάστημα στήριζαν τον μεγάλο συνασπισμό, αλλά απελπίστηκαν με την καγκελάριο στην προσφυγική κρίση. Πολλές φορές, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, παρακάλεσαν για μία πρόσκληση στην καγκελαρία, προκειμένου να εξηγήσουν τις αντιρρήσεις τους. Αντιθέτως η μικρή ομάδα των πολιτικών που εστιάζουν στην εξωτερική πολιτική, υποστήριζε εκ πεποιθήσεως τη Μέρκελ στο προσφυγικό ζήτημα. Ωστόσο, κάποιοι από αυτούς αρχίζουν να προβληματίζονται, λόγω της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας”.

Την εσωκομματική τακτική της Άνγκελα Μέρκελ σχολιάζει και η οικονομική επιθεώρηση Wirtschaftswoche. Στα σημαντικά ζητήματα, επισημαίνεται στο σχόλιο, “αποφασίζει μόνο ένας: Η Μέρκελ. Αυτό έγινε στην αντιπαράθεση για τα δισεκατομμύρια προς την Ελλάδα, αυτό έγινε, εξυπακούεται, και στην προσφυγική κρίση. Αυτό έγινε και σε θεμελιώδη ζητήματα όπως το ελάχιστο ημερομίσθιο και η σύνταξη στα 63 που, για πολλούς χριστιανοδημοκράτες, θυμίζουν μάλλον σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα για την αναθέρμανση της οικονομίας”.

Πηγή: DW

Διαβάστε επίσης:

“Φωτιά” στις σχέσεις με τη Ρωσία βάζει tweet Τούρκου βουλευτή μετά την ήττα της Φενέρμπαχτσε

Πυρετώδεις προετοιμασίες για την επίσκεψη του Πούτιν στο Άγιο Όρος

Ο Βαρουφάκης μπαίνει στη μάχη κατά του Brexit

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.