“Θέλουμε να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη” λέει το SPD

Για το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) το σενάριο μιας εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη δεν τίθεται προς συζήτηση. «Η Ελλάδα ανήκει στην ευρωζώνη, θέλουμε να παραμείνει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του SPD Ραλφ Στέγκνερ μιλώντας στο Spiegel Online.

Και ο εκπρόσωπος του κόμματος για θέματα εξωτερικής πολιτικής Νιλς Άνεν εκτιμά ότι «στόχος είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη».

Από την πλευρά του ο Ματίας Μιρς, εκπρόσωπος της κοινοβουλευτικής αριστεράς στη Μπούντεσταγκ, επισήμανε: «Ελπίζω να υπάρξει μια συμφωνία, διότι το ερώτημα αν η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ τελικά αφορά και το μέλλον της Ευρώπης».

Σε ό,τι αφορά ένα Grexit «το SPD, αντίθετα με τους κυβερνητικούς μας εταίρους, έχει ξεκάθαρη θέση», πρόσθεσε ο Στένγκερ. Οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα «δεν είναι πάντα εύκολες, όμως πρέπει να οδηγήσουν γρήγορα σε βιώσιμες λύσεις», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Στην πραγματικότητα κανείς δεν γνωρίζει τις επιπτώσεις ενός Grexit και θα κάνουμε τα πάντα για να μην δοκιμάσουμε» να τις μάθουμε, κατέληξε ο Στένγκερ.

Την ίδια στιγμή, και ο Άνεν προειδοποίησε: «Λέει κανείς εύκολα: “αφήστε τους να φύγουν”. Όμως οι συνέπειες ενός Grexit για την υπόλοιπη ΕΕ θα είναι μοιραίες».

Παράλληλα, οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες ζητούν από όσους συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους.

«Περιμένω από όλους τους συμμετέχοντες να αναλάβουν τις ευθύνες τους», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Κάρστεν Σνάιντερ.

Τώρα πρέπει όλοι «να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους», είπε π Μιρς, ενώ ο Άνεν υπογράμμισε τις ευθύνες των Ελλήνων: Είναι ξεκάθαρο «ότι αυτή τη στιγμή η απόφαση θα ληφθεί από την Αθήνα».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, μοιάζει βέβαιο ότι το γερμανικό κοινοβούλιο θα υπερψηφίσει ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, στην περίπτωση που υπάρξει συμφωνία μεταξύ Αθήνας και πιστωτών της, παρόλο που κάποιοι βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών φαίνεται να διαφωνούν.

 

Διαβάστε επίσης:

Wall Street Journal: Σκέφτονται να αποσύρουν την πρόταση οι δανειστές

Γκάμπριελ: Θα ήταν σώφρον να ακολουθήσουμε τον Τσίπρα

Φινλανδός υπουργός Οικονομικών: Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.