Ουκρανός ΥΠΕΞ: Δεν θα παραδώσουμε ούτε ένα τετραγωνικό μέτρο της επικράτειάς μας

Μήνυμα απηύθυνε ο ο Ουκρανός ΥΠΕΞ Ντμίτρο Κουλέμπα, στη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, ο οποίος τόνισε ότι “θα νικήσουμε γιατί ο σκοπός μας είναι σωστός” αλλά και ότι “δεν θα υποκύψουμε, δεν θα παραδώσουμε ούτε μέτρο των εδαφών μας”. Τόνισε πως θα γίνουν διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία καθώς και ότι είναι πολύ σημαντικό γιατί αυτές θα γίνουν χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας διαβεβαίωσε σήμερα ότι η χώρα του δεν θα υποχωρήσει μπροστά στη Μόσχα, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τον συναγερμό στον οποίο τέθηκαν οι ρωσικές δυνάμεις αποτροπής των πυρηνικών ως μια απόπειρα άσκησης «πίεσης». «Δεν θα παραδοθούμε, δεν θα υποχωρήσουμε, δεν θα παραδώσουμε ούτε ένα εκατοστό της επικράτειάς μας», διαβεβαίωσε ο Κουλέμπα.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που έχουν προβλεφθεί με τη Μόσχα στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, διαβεβαίωσε ότι οι Ουκρανοί πηγαίνουν εκεί «για να ακούσουν όσα έχει να πει η Ρωσία». «Επομένως, αυτό που είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε είναι ο τρόπος για να σταματήσει ο πόλεμος και να μπει ένα τέλος στην κατοχή των εδαφών μας», συνέχισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση του Βλαντίμιρ Πούτιν να θέσει τις δυνάμεις αποτροπής πυρηνικών της Ρωσίας σε συναγερμό σήμερα είναι μια «απόπειρα να ζητήσει περισσότερα και να ασκήσει πίεση στην ουκρανική αντιπροσωπεία».

Η περίπτωση ενός πυρηνικού πολέμου «θα είναι μια καταστροφή για τον κόσμο», όμως αυτή η απειλή «δεν θα μας “σπάσει”», υπογράμμισε ο Κουλέμπα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ