Τέσσερις νεκροί από τις πλημμύρες στην Ισπανία – ΦΩΤΟ

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις Αστούριες, στη βορειοδυτική Ισπανία, έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις, ενώ οι Αρχές έχουν σημάνει συναγερμό καθώς εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος για πλημμύρες.

Ένας 70χρονος σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητό του έπεσε σε χαράδρα βάθους 50 μέτρων επειδή το οδόστρωμα υποχώρησε από τις βροχές ενώ ένας 62χρονος έχασε τη ζωή του όταν το όχημά του παρασύρθηκε από τα νερά.

Τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη με παρόμοιο τρόπο σκοτώθηκε άλλος ένας άνδρας, 42 ετών, ενώ οι πυροσβέστες βρήκαν σε έναν ποταμό τη σορό ενός 41χρονου που αγνοείτο.

“Οι Αστούριες πενθούν. Τέσσερις νεκροί εξαιτίας των βροχοπτώσεων”, έγραψε στο Twitter η Αντριάνα Λάστρα, βουλευτής και επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος στο τοπικό κοινοβούλιο.

Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών το νοσοκομείο του χωριού Αριόντας εκκενώθηκε και οι 38 ασθενείς που νοσηλεύονταν εκεί μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα. Πολλά σχολεία, σε διάφορες περιοχές, παρέμειναν κλειστά σήμερα ενώ ματαιώθηκαν και ορισμένα σιδηροδρομικά δρομολόγια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πηγή φωτό: EFE, 112 Asturias

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ