Τεράστια κίνηση από την Amazon: Ποια ιστορική εταιρία εξαγόρασε έναντι 8,45 δισ. δολαρίων – BINTEO

Στην εξαγορά της ιστορικής εταιρείας MGM Studios (Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc.) έναντι 8,45 δισ. δολαρίων προχώρησε η Amazon, η οποία έκανε την ισχυρότερη κίνησή της στον κλάδο των ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Η εξαγορά αυτή αναβαθμίζει τις φιλοδοξίες της Amazon στον κλάδο του τηλεοπτικού περιεχομένου streaming.

Η εξαγορά της MGM Studios είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία της εταιρείας, μετά από αυτήν της Whole Foods το 2017 έναντι 13,7 δισ. δολαρίων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Amazon, η εταιρεία, αξιοποιώντας την ιστορία της MGM, επιθυμεί να δώσει μία νέα πνοή στην παραγωγή κινηματογραφικού υλικού, ούτως ώστε να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τα Amazon Studios, δηλαδή το κινηματογραφικό και τηλεοπτικό σκέλος της.

«Η πραγματική χρηματοοικονομική αξία πίσω από αυτή την συμφωνία είναι ο θησαυρός δικαιωμάτων καταλόγου της εταιρείας, τον οποίο φιλοδοξούμε να αναπλαισιώσουμε και να αναπτύξουμε μαζί με την ταλαντούχα ομάδα της MGM», ανέφερε σύμφωνα με το hollywoodreporter.com, ο Mike Hopkins, ανώτερος αντιπρόεδρος της Prime Video και της Amazon Studios. «Είναι τρομερά συναρπαστικό και δημιουργεί ανεξάντλητες ευκαιρίες για ποιοτική μυθοπλασία και αφήγηση ιστοριών», συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της MGM Kevin Ulrich ανέφερε: «Η ευκαιρία να ευθυγραμμίσουμε την ιστορία της MGM με την Amazon είναι ένας ιδιαίτερα εμπνευσμένος συνδυασμός».

Amazon: Πρόσβαση σε χιλιάδες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές

Με την εξαγορά αυτή, η Amazon αποκτά πρόσβαση στον μοναδικό κατάλογο της «MGM Studios», η οποία είναι μία από τις διασημότερες και παλαιότερες εταιρείες στο Χόλιγουντ. Σύμφωνα με το CNBC, ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει περίπου τέσσερις χιλιάδες ταινίες και 17 χιλιάδες τηλεοπτικές σειρές, όπως «The Wizard of Oz», «James Bond» και πολλές άλλες ιστορικές παραγωγές.

Με πληροφορίες από DailyMail, HollywoodReporter, CNBC

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ