Τέλος τα “stories” στο Twitter – Γιατί τα Fleets είχαν άδοξο τέλος

Η Twitter είχε ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2020 να δοκιμάζει ένα εργαλείο, το Fleets, το οποίο «εξαφανίζει» αυτόματα τα μηνύματα (tweets) έπειτα από μία ημέρα, κατά το πρότυπο των «ιστοριών» του Snapchat και του Instagram, αλλά και των ανάλογων δυνατοτήτων σε WhatsApp, LinkedIn και Pinterest.

Η λειτουργία των Fleets κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2020 στην Ινδία και τον Νοέμβριο του ίδιου έτους διατέθηκε παγκοσμίως. Εννέα μήνες μετά το παγκόσμιο λανσάρισμα του Fleets, η Twitter ανακοίνωσε ότι η λειτουργία θα απενεργοποιηθεί στις 3 Αυγούστου, καθώς κρίνεται μάλλον αποτυχημένη.

Σύμφωνα με την Twitter, τα Fleets δεν χρησιμοποιήθηκαν όπως είχαν οραματιστεί. Στόχος ήταν η διευκόλυνση των χρηστών προκειμένου να μοιράζονται περιεχόμενο σε εφήμερο περιβάλλον, όμως αντ’ αυτού χρησιμοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό από άτομα που είναι ήδη ενεργά στην πλατφόρμα για την προώθηση των tweets τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Twitter: “Εξελίσσουμε την πορεία του Twitter και προσπαθούμε να κάνουμε καλύτερα και πιο τολμηρά πράγματα για να εξυπηρετήσουμε τη δημόσια συνομιλία. Ορισμένες από αυτές τις ενημερώσεις, όπως το Fleets, είναι κερδοσκοπικές και δεν θα λειτουργήσουν. Θα είμαστε αυστηροί, θα αξιολογήσουμε τι λειτουργεί και θα ξέρουμε πότε να προχωρήσουμε και να επικεντρωθούμε αλλού. Αν δεν εξελίσσουμε την προσέγγισή μας και δεν καταργούμε τις λειτουργίες κάθε φορά, δεν έχουμε αρκετές πιθανότητες. Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε νέους τρόπους συμμετοχής σε συνομιλίες, να ακούμε σχόλια και να αλλάζουμε κατεύθυνση, όταν μπορεί να υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εξυπηρετούμε άτομα που χρησιμοποιούν το Twitter”

Πηγή πληροφοριών: techgear.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ