Τέλος εποχής στη Δανία: Η βασίλισσα Μαργαρίτα αφήνει τον θρόνο με το «Girls Just Wanna Have Fun» – Δίνει σήμερα το στέμμα στον πρίγκιπα Φρειδερίκο – Δείτε LIVE

Η βασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα Β, η μακροβιότερη μονάρχης της Ευρώπης, παραιτείται σήμερα, έπειτα από 52 χρόνια στο «τιμόνι» της βασιλείας και στον θρόνο ανεβαίνει ο μεγαλύτερος γιος της, ο πρίγκιπας Φρέντερικ.

Η 83χρονη βασίλισσα της Δανίας είχε ανακοινώσει την παραίτησή της κατά την ομιλία της την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η τελετή με την οποία θα μεταβιβαστεί η εξουσία του θρόνου στον πρίγκιπα Φρέντερικ και την αυστραλιανή σύζυγό του Μαίρη, θα ξεκινήσει σήμερα, στις 13:30 (ώρα Δανίας), με το ζεύγος και τον γιο τους πρίγκιπα Κρίστιαν να μεταβαίνουν από το Amalienborg προς το παλάτι Christiansborg.

Στις 14:00 θα συγκληθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας στο παλάτι Christiansborg, στο οποίο θα συμμετάσχουν η Μαργαρίτα, ο Φρειδερίκος και ο Κρίστιαν μαζί με την κυβέρνηση και τον γραμματέα του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Τότε θα γίνει η διαδοχή του θρόνου, καθώς η βασίλισσα Μαργαρίτα θα υπογράψει δήλωση παραίτησής της. Στη συνέχεια, η Mαργαρίτα θα επιστρέψει στο Amalienborg, ενώ ο βασιλιάς πλέον Φρειδερίκος και η σύζυγός του Μαίρη θα παραθέσουν μια επίσημη δεξίωση για τους προσκεκλημένους τους.

Στις 15:00, το βασιλικό ζεύγος θα εμφανιστεί στο μπαλκόνι του παλατιού Christiansborg και έπειτα ο Πρωθυπουργός θα κηρύξει την άνοδο του Βασιλιά στο θρόνο.

Οι φήμες για απιστία με την καλλονή από το Μεξικό

Μερικά από τα χρόνια που προηγήθηκαν ήταν ταραχώδη για τη βασιλική οικογένεια της Δανίας. Η παραίτηση της βασίλισσας Μαργαρίτας ήρθε δύο μήνες μετά την εμφάνιση φωτογραφιών του πρίγκιπα διαδόχου Φρέντερικ που απολάμβανε μια βραδινή έξοδο με τη Μεξικανή καλλονή Genoveva Casanova στη Μαδρίτη τον Οκτώβριο.

Οι φήμες ξεκίνησαν όταν ο πρίγκιπας Φρέντερικ φωτογραφήθηκε να απολαμβάνει μια βραδινή έξοδο στην Ισπανία με τη φίλη του Genoveva Casanova χωρίς τη σύζυγό του.

Η ανάρτηση για τη μοναξιά της πριγκίπισσας Μαίρης

Η οικογένεια του Φρέντερικ πήγε για ένα προ-χριστουγεννιάτικο διάλειμμα στην πατρίδα της πριγκίπισσας Μαρίας, την Αυστραλία, καθώς και για επίσκεψη στη Νέα Ζηλανδία. Πριν από την πτήση της οικογένειας από τη Νέα Ζηλανδία, η πριγκίπισσα Μαίρη μοιράστηκε μια ανάρτηση σχετικά με τη μοναξιά και την ανάγκη για θετική ανθρώπινη σύνδεση ενόψει των Χριστουγέννων .

Στην επιστολή που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Ιδρύματος Mary, η μελλοντική βασίλισσα συλλογίστηκε το περασμένο έτος και είπε ότι ένιωθε ότι ήταν πτωχότερο από τα προηγούμενα χρόνια. «Και την ίδια στιγμή, έχουν συμβεί τόσα πολλά που είναι αδύνατο να τα περιγράψω όλα με λέξεις», συνέχισε.

Ένα απόσπασμα που κοινοποιήθηκε στο επίσημο Instagram του Βασιλικού Οίκου της Δανίας είχε κάποιες εικασίες ότι η πριγκίπισσα χρησιμοποιούσε το ίδρυμά της για να υπαινίσσεται τις φήμες για το σκάνδαλο.

Με αφορμή το επερχόμενο γεγονός η σελίδα του παλατιού στο Instagram μοιράστηκε ένα βίντεο-αναδρομή στα 52 χρόνια βασιλείας της υπό τους ήχους του «Girls Just Wanna Have Fun» της Cyndi Lauper.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ