Telegraph: Η αυξημένη τουριστική κίνηση απειλεί τις ελληνικές διακοπές

Telegraph: Η αυξημένη τουριστική κίνηση απειλεί τις ελληνικές διακοπές

Αναφορά στις αφίξεις-ρεκόρ ξένων τουριστών στους ελληνικούς προορισμούς κάνει η βρετανική Telegraph επισημαίνοντας τον κίνδυνο για την παρθένα ζωή των νησιών που προσελκύουν τους Βρετανούς τουρίστες. Το δημοσίευμα, με τίτλο «Βρίσκονται υπό απειλή οι παραδοσιακές ελληνικές διακοπές;», εστιάζει στο σχέδιο της Ελλάδας για επιπλέον 9 εκατομμύρια τουρίστες ετησίως έως το 2021.

«15,3 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν την Ελλάδα κατά τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, με τις αφίξεις από τη Βρετανία να σημειώνουν άνοδο 16%», αναφέρει το άρθρο τονίζοντας ότι, σύμφωνα με τα τουριστικά γραφεία, τα πρώτα σημάδια δείχνουν ότι το 2015 θα μπορούσε να είναι άλλο ένα έτος-ρεκόρ για τον τουρισμό στην Ελλάδα.

«Και δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι η χώρα επαναπαύεται στις δάφνες της. Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, δήλωσε πρόσφατα ότι αναμένει τουλάχιστον 27 εκατομμύρια να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα ετησίως από το 2021, από περίπου 18 εκατομμύρια που επισκέφθηκαν τη χώρα το 2013».

Στην Telegraph μίλησε και η Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσιάζοντας τα σχέδια του υπουργείου Τουρισμού για την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών. Το άνοιγμα των δύο υποβρύχιων αρχαιολογικών χώρων στην Πύλο καθώς και η ανάπτυξη αρκετών νέων θερέτρων των Κυκλάδων αποτελούν μερικά από τα «κλειδιά» για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Όπως σημειώνει ο Ολιβερ Σμιθ, «η Αθήνα αναμένεται να αποκτήσει μία νέα διαδρομή ποδηλάτου 27 χιλιομέτρων -από το βόρειο προάστιο της Κηφισιάς, μέσα από το κέντρο της πόλης, στο Φάληρο, στα νότια της πόλης- καθώς θα επεκταθούν οι γραμμές του μετρό και του τραμ» και προσθέτει πως, «τέτοια σχέδια είναι πιθανό να αυξήσουν τους φόβους ότι η παρθένα ζωή των νησιών που προσελκύουν τόσους πολλούς Βρετανούς στην Ελλάδα είναι υπό απειλή. Για πολλούς, αυτά είναι ρουστίκ καταλύματα και η απλή κουζίνα κάνει τη χώρα τόσο δελεαστική».

Σύμφωνα με την κ. Κεφαλογιάννη οι εν λόγω φόβο είναι αβάσιμοι. «Αυτή είναι μια σημαντική σκέψη για εμάς-η στρατηγική μας είναι προς την κατεύθυνση της αειφορίας», τόνισε η υπουργός. «Το φυσικό περιβάλλον και η κουλτούρα θα πρέπει να προστατευθούν και να διατηρηθούν. Αυτό είναι που φέρνει τουρίστες στην Ελλάδα», υπογράμμισε.

Παράλληλα, η υπουργός Τουρισμού εκτίμησε πως «η πρόσφατη ανακάλυψη αρχαίων αντικειμένων στην Αμφίπολη θα προσελκύσει νέους επισκέπτες σε αυτή την περιοχή».

Ένα επιπλέον δέλεαρ θα είναι τα Ελγίνεια Γλυπτά, σύμφωνα με τον Ολιβερ Σμιθ, ενώ η Όλγα Κεφαλογιάννη διευκρινίζει πως τα γλυπτά του Παρθενώνα είναι «ένα μοναδικό μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Όλοι οι Έλληνες  θέλουν την επιστροφή τους».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ