Telegraph: Άρθρο-παρέμβαση κατά του Brexit από τον Ομπάμα

Ξεκάθαρη θέση κατά του Brexit διατύπωσε μέσω άρθρου του στην βρετανική εφημερίδα, «Daily Telegraph» ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα.

«Οι Βρετανοί πρέπει να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ομπάμα, ο οποίος, όμως, δεν έμεινε μόνο σ’ αυτά. Ο Αμερικανός πρόεδρος ισχυρίστηκε πως η θυσία των στρατιωτών της χώρας του κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου για το Ηνωμένο Βασίλειο σημαίνει πως «οι ΗΠΑ έχουν μερίδιο στη συζήτηση περί του δημοψηφίσματος», ενώ υπογράμμισε και το τι σημαίνει μία ψήφος για την αποχώρηση της χώρας από την Ε.Ε.

«Μία ψήφος για να αποχωρήσει η Βρετανία από την Ε.Ε. σημαίνει ότι η χώρα θα είναι σε μειονεκτική θέση για να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία, τη μεταναστευτική κρίση και τυχόν οικονομικές κρίσεις στην παγκόσμια οικονομία», σημειώνει ο Ομπάμα, ο οποίος εν συνεχεία γράφει πως «θα το πω με την ειλικρίνεια ενός φίλου ότι το αποτέλεσμα της απόφασης σας είναι ένα βαθιά ενδιαφέρον θέμα για τις ΗΠΑ».

Ταυτόχρονα, ο Ομπάμα κάνει μία συναισθηματική έκκληση στους Βρετανούς να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε. επισημαίνοντας πως «ο θεσμός αυτός δημιουργήθηκε από τις στάχτες του πολέμου».

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: 250 ηγετικά στελέχη επιχειρήσεων είναι υπέρ του Brexit

Ο Ομπάμα πάει Λονδίνο για να αποφευχθεί το Brexit

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ