Τελευταίο αντίο για τον Γιάννη Λοΐζου

Τελευταίο αντίο για τον Γιάννη Λοΐζου

 

Σε ηλικία 70 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο ομογενής, στην Αυστραλία  δημοσιογράφος Γιάννης Λοΐζου, έπειτα από προβλήματα που αντιμετώπιζε καιρό με την υγεία του. Όπως γράφει ο «Νέος Κόσμος» επαγγελματίας άριστος στο είδος του με υψηλή συνέπεια και υπευθυνότητα, ο Γιάννης Λοΐζου υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με μεγάλη ικανότητα και ήθος. Η δημοσιογραφική κοινότητα συγκλονίστηκε, καθώς επρόκειτο για μια αξιόλογη προσωπικότητα με μεγάλο δημοσιογραφικό έργο.

 

Ο πατέρας του, Βασίλης Λοΐζου ήταν μετανάστης από την Κύπρο και η μητέρα του Αυστραλή από την Τασμανία.

 

Σπούδασε στη τεχνική σχολή Dandenong, ενώ σε ηλικία μόλις 17 ετών κέρδισε το βραβείο του αυστραλιανού ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ABC. Ξεκίνησε από το ραδιόφωνο, το οποίο και ήταν η πρώτη του μεγάλη αγάπη που τον μύησε στη δημοσιογραφία, κάνοντας εκπομπές αρχικά στο ABC radio.

 

Πηγαίνοντας μετέπειτα στην εφημερίδα The Age στη Μελβούρνη, ξεκίνησε η καριέρα του στον χώρο της έντυπης δημοσιογραφίας. Συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα της δημοσιογραφίας και κατάφερε να αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα του απ’ όπου και αν πέρασε.

 

Ασυμβίβαστος και μαχητικός ο Γιάννης Λοΐζου κατάφερε να γράψει με τον δικό του τρόπο την ιστορία του στην Αυστραλία και να γίνει ο μυθικός δημοσιογράφος που κάθε επαγγελματίας του χώρου θα ζήλευε το έργο και την προσφορά του.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ