Ταπί αλλά ψύχραιμη η Κριστίν Λαγκάρντ

Ταπί αλλά ψύχραιμη η Κριστίν Λαγκάρντ

Ακόμη και σε παραίτηση της Κριστίν Λαγκάρντ από την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μπορεί να οδηγήσει τυχόν εμπλοκή της ως κατηγορουμένης σε έρευνα της Δικαιοσύνης που έχει αρχίσει στη Γαλλία. Η έρευνα έχει στόχο να διαπιστωθεί εάν υψηλόβαθμοι κρατικοί αξιωματούχοι ευνόησαν τη δεκαετία του ’90 τον Μπερνάρ Ταπί, με στόχο να λάβει ο μεγαλοεπιχειρηματίας υψηλή αποζημίωση από αντιδικία του με κρατική τράπεζα.

Σύμφωνα με τους «Κυριακάτικους Τάιμς» του Λονδίνου, αυξάνονται οι φήμες ότι μπορεί να αρχίσει έρευνα για τη Λαγκάρντ ώστε να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες της στη συγκεκριμένη υπόθεση. Ηδη έχει κληθεί από τις δικαστικές Αρχές της Γαλλίας για να δώσει κατάθεση, προς το παρόν με την ιδιότητα του μάρτυρα – εκτός εάν οι Αρχές θεωρήσουν ότι μπορεί να φέρει και η ίδια κάποιες ευθύνες.

Σε αυτή την περίπτωση, η Λαγκάρντ θα αντιμετώπιζε κατηγορίες που αφορούν «συνέργεια σε υπεξαίρεση» δημόσιου χρήματος, γράφουν οι «Τάιμς». Η πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας είχε δώσει πράσινο φως για να αρχίσει διαδικασία διαιτησίας μεταξύ του Μπερνάρ Ταπί και της κρατικής τράπεζας Credit Lyonnais, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να πάρει ο επιχειρηματίας αποζημίωση 400 εκατ. ευρώ.

 

Πηγή: Τα Νέα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ