Ταϊβάν: Τέτοιο πιάτο σε εστιατόριο δεν έχετε ξαναδεί – ΦΩΤΟ

Ένα ιδιαίτερο πιάτο σερβίρει εστιατόριο με ράμεν στην Ταϊπέι, πρωτεύουσα της Ταϊβάν, με το όνομα “Great King-Legged Worm”.

Σύμφωνα με το “Insider” το εστιατόριο προσφέρει στους πελάτες ένα ισόποδο βαθέων υδάτων. Το γιγάντιο πλάσμα με τα 14 πόδια, που βρέθηκε σε βάθη στον Ατλαντικό, είναι το «ονειρικό συστατικό» του καταστήματος, ανέφερε το εστιατόριο “Ramen Boy” σε ανάρτηση στο Facebook τη Δευτέρα.

Το “Ramen Boy” διαβεβαίωσε τους πελάτες ότι το καρκινοειδές έχει γεύση όπως το κρέας αστακού και καβουριού όταν μαγειρεύεται στον ατμό και ότι οι «κίτρινοι αδένες του έχουν γεύση σαν αυγοτάραχο καβουριού».

Το ιδιαίτερο έδεσμα βράζεται σε ζωμό κοτόπουλου και σερβίρεται με νιφάδες καλαμαριού και παλαμίδας, ενώ κοστίζει περίπου 48 δολάρια το μπολ. Οι επισκέπτες θα λάβουν το πιάτο με το ράμεν τους, με το κέλυφος και τις κεραίες του ισόποδου, τα οποία το εστιατόριο είπε ότι είναι μόνο για διακόσμηση.

Το εν λόγω γιγάντιο ισόποδο είναι το “Bathynomus giganteus”, ένα σαρκοφάγο είδος που συγγενεύει εξ αποστάσεως με τις γαρίδες, τα καβούρια και τις κοινές ψείρες του ξύλου. Συνήθως δεν ψαρεύονται για εμπορική κατανάλωση επειδή ζουν σε βάθη έως και 7.000 πόδια. Όμως, τα γιγάντια ισόποδα βρίσκονται μερικές φορές στην ιαπωνική κουζίνα. Το 2015, μια ιαπωνική εταιρεία άρχισε να φτιάχνει κράκερς από τα καρκινοειδή.

Ωστόσο, το “Ramen Boy” φαίνεται να είναι σίγουρο ότι το πιάτο έχει τα πλεονεκτήματά του. «Φυσικά και πιστεύουμε ότι η εμφάνιση είναι πολύ εντυπωσιακή», είπε εκπρόσωπος του εστιατορίου στο Insider την Πέμπτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ