Tageszeitung: Οι εξοπλισμοί και το τραύμα του ‘74

Tageszeitung: Οι εξοπλισμοί και το τραύμα του ‘74

 

Το σκάνδαλο των αποκαλύψεων γύρω από τα εξοπλιστικά προγράμματα στην Ελλάδα στέκεται αφορμή για άλλο ένα δημοσίευμα στον γερμανικό τύπο. Αυτή τη φορά το θέμα σχολιάζει από μία άλλη οπτική γωνία η Tageszeitung του Βερολίνου (TAZ).

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η εξοπλιστική «κουλτούρα» της Ελλάδας έχει τις ρίζες της στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Όπως επισημαίνει:

«Μετά το τραύμα του 1974, στην Αθήνα επικρατεί ευρεία ομοφωνία σχετικά με το ότι δεν μπορεί κανείς να βασιστεί στις εγγυήσεις για ασφάλεια από πλευράς ΝΑΤΟ και ότι ο ελληνικός στρατός πρέπει να εξοπλίζεται απέναντι στην Τουρκία. Η Ελλάδα διατηρεί σε αναλογία με τα 11 εκατ. των κατοίκων της το μεγαλύτερο στρατό της Ευρώπης με περισσότερους από 100.000 στρατιώτες».

Μπορεί η κρίση και οι επιπτώσεις της να έφεραν στο προσκήνιο αδιαφανείς πρακτικές στους κόλπους των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, όπως δείχνουν και οι σκανδαλώδεις αποκαλύψεις σχετικά με τα ελληνικά εξοπλιστικά προγράμματα, ωστόσο «για ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων αποτελούν θέμα οι μίζες, όχι όμως και οι εξοπλισμοί».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ