Τα βραβεία του 64ου φεστιβάλ κινηματογράφου

Τα βραβεία του 64ου φεστιβάλ κινηματογράφου

Το 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου τίμησε με την υψηλότερη διάκριση, την Χρυσή Άρκτο, την ταινία “Black Coal, Thin Ice” του Κινέζου Ντιάο Γινάν, που περιγράφει τη σχέση ανάμεσα σε έναν πρώην αστυνομικό που ερευνά σειρά φόνων και μία γυναίκα ο άνδρας της οποίας είχε δολοφονηθεί πριν από πέντε χρόνια.

Ο Κινέζος ηθοποιός, Λιάο Φαν, ο οποίος ερμηνεύει τον ρόλο του πρώην αστυνομικού, βραβεύθηκε με την Αργυρή Άρκτο Ανδρικής Ερμηνείας.

Η Αργυρή Άρκτος Γυναικείας Ερμηνείας απονεμήθηκε στην Γιαπωνέζα Χάρου Κουρόκι για τον ρόλο της στην ταινία του Γιόζι Γιαμάντα “The Little House”.

Με την Αργυρή Αρκτο Σκηνοθεσίας βραβεύθηκε ο Αμερικανός Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ για το “Boyhood” που παρακολουθεί τη ζωή μιας αμερικανικής οικογένειας. Γυρίστηκε σε 39 ημέρες σε μία περίοδο δώδεκα ετών με τους ίδιους ηθοποιούς και γοήτευσε τους κριτικούς, τους δημοσιογράφους και το κοινό της Μπερλινάλε.

Με το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής τιμήθηκε ο αμερικανός σκηνοθέτης Γουές Αντερσον για το “The Grand Budapest Hotel”.

 

Πηγή: AMΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ