Τα “μαζεύει” ο Ζάεφ για τους Έλληνες επιχειρηματίες: Δεν έχουν καταγραφεί οι μαρτυρίες, δεν χρειάζεται να σταλούν έγγραφα στην Αθήνα

Ο Πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι δεν χρειάζεται οι Αρχές της χώρας να προσκομίσουν έγγραφα στην Αθήνα για τη δράση των Ελλήνων επιχειρηματιών.

Ο Ζάεφ υποστήριξε ότι οι μαρτυρίες των ανθρώπων που ανέφεραν ότι υπήρξε χρηματοδότηση από Έλληνες επιχειρηματίες, που διάκεινται ευνοϊκά προς τις ρωσικές θέσεις, για την υποκίνηση διαμαρτυριών στα Σκόπια δεν έχουν καταγραφεί και είναι από συνομιλίες με την αστυνομία.

“Αυτές οι δηλώσεις έγιναν από ανθρώπους μετά τις επιθέσεις κατά αστυνομικών έξω από το κοινοβούλιο. Αναφέρθηκα σε αυτές προκειμένου να στείλω το μήνυμα ότι πρέπει να οικοδομηθεί η φιλία και όχι να δημιουργηθεί πεδίο εχθρότητας”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ζάεφ και πρόσθεσε:

“Η ‘Μακεδονία’ έχει δείξει ήδη το παράδειγμα της δημιουργίας καλών σχέσεων και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανόμενης και της Ρωσίας”.

Σημειώνεται ότι οι παλαιότερες δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ για τους Έλληνες επιχειρηματίες κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο BuzzFeed News είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Μόσχας. Σε ανακοίνωση της, η Πρεσβεία της Ρωσίας στα Σκόπια χαρακτήρισε εικασίες τις δηλώσεις Ζάεφ , που αποσκοπούν στη διάδοση της “Ρωσοφοβίας”.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: meta.mk

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.