Τα 12 παιδιά μιλούν για το θαύμα της διάσωσής τους από το σπήλαιο στην Ταϊλάνδη

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν τα 12 παιδιά, που απεγκλωβίστηκαν από το πλημμυρισμένο σπήλαιο της βόρειας Ταϊλάνδης, σχετικά με την περιπέτειά τους, ενώ σήμερα, Τετάρτη πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Όπως είπε ο διευθυντής του νοσοκομείου, τα παιδιά έχουν πάρει κατά μέσον όρο τρία κιλά μετά την περιπέτειά τους, ενώ τα αποτελέσματα των αιματολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν ήταν “καλά”. Επίσης σημείωσε ότι η ποδοσφαιρική ομάδα συμμετείχε σε “ασκήσεις καλλιέργειας αυτοπεποίθησης” την τελευταία τους βραδιά στο νοσοκομείο.

Ο προπονητής τους ανέφερε ότι τα περισσότερα από τα παιδιά γνώριζαν κολύμπι -άλλα περισσότερο και άλλα λιγότερο, και επεσήμανε ότι δεν είχαν μαζί τους τρόφιμα μέσα στο σπήλαιο.

Ένα από τα διασωθέντα παιδιά, ο 14χρονος Αντούλ Σαμ-Ον, ο οποίος είναι εκείνος που απάντησε στα αγγλικά στους Βρετανούς διασώστες που εντόπισαν την ομάδα, περιέγραψε το “θαύμα” της διάσωσής τους.

“Φοβόμουν ότι δεν θα επέστρεφα στο σπίτι μου, ότι θα με μάλωνε η μητέρα μου”, είπε ένα άλλο παιδί.

“Πίναμε νερό μόνο από τους σταλακτίτες”, είπε από την πλευρά του ο 15χρονος Πορντσάι Καμλουάν διευκρινίζοντας ότι επί εννέα ημέρες τα παιδιά και ο προπονητής τους δεν έτρωγαν τίποτα και έπιναν το νερό της βροχής.

Πηγή: ΑΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.