Συρία: Στους 31 οι νεκροί της επίθεσης που διέταξε και επέβλεψε ο Ερντογάν

Οι τουρκικές επιδρομές στη βόρεια Συρία, που διέταξε ο Ερντογάν προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 31 ανθρώπων, στην πλειονότητά τους Κούρδοι μαχητές και Σύροι στρατιώτες, σύμφωνα με νέο απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσε χθες βράδυ και σήμερα πριν από την αυγή ο τουρκικός στρατός στις επαρχίες Ράκα και Χασάκε (βορειοανατολικά) και Χαλέπι (βόρεια) κόστισαν τη ζωή σε 18 Κούρδους μαχητές και μέλη τοπικών συμμαχικών δυνάμεων, 12 Σύρους στρατιώτες καθώς και σε έναν άμαχο, ανέφερε το Παρατηρητήριο που διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία. Τραυματίστηκαν επίσης 40 άνθρωποι.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε σήμερα ότι 89 στόχοι, περιλαμβανομένων καταφυγίων και αποθηκών πυρομαχικών, καταστράφηκαν στις αεροπορικές επιδρομές εναντίον βάσεων των Κούρδων μαχητών στο βόρειο Ιράκ και στη βόρεια Συρία.  Οι επιδρομές είχαν στόχο το Καντίλ, το Άσος και το Χακούρκ στο Ιράκ και το Κομπάνι, το Ταλ Ρίφατ, το Τσίζρε και το Ντέρικ στη βόρεια Συρία, ανέφερε η ανακοίνωση και πρόσθεσε πως  “λεγόμενοι διευθυντές της τρομοκρατικής οργάνωσης ήταν ανάμεσα σε εκείνους που εξουδετερώθηκαν”.

Θα απαντήσουν οι Κούρδοι

Από την πλευρά τους, οι δυνάμεις υπό την ηγεσία των Κούρδων της Συρίας δήλωσαν ότι θα ανταποδώσουν τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν εναντίον τους τα τουρκικά αεροπλάνα, στην επιχείρηση που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας τις περιοχές, στη βορειοανατολική Συρία.

“Οι επιθέσεις αυτές από τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις δεν θα μείνουν αναπάντητες”, ανέφεραν σε μια ανακοίνωση οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) που τελούν  υπό την ηγεσία της πολιτοφυλακής «Μονάδες Προστασίας του Λαού» (YPG).

(Πηγή: ΑΠΕ)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ