Συρία: Παλαιστίνιοι πεθαίνουν από ασιτία

Συρία: Παλαιστίνιοι πεθαίνουν από ασιτία

Τουλάχιστον δεκαπέντε άνθρωποι έχουν πεθάνει από την πείνα από τον περασμένο Σεπτέμβριο στον καταυλισμό των Παλαιστίνιων προσφύγων του Γιάρμουκ, στη Δαμασκό, ο οποίος πολιορκείται από το στρατό του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ εδώ και σχεδόν έναν χρόνο, ανακοίνωσε  η UNRWA, καλώντας όλες τις πλευρές να επιτρέψουν την παροχή βοήθειας στον καταυλισμό.

«Οι πληροφορίες που λάβαμε αυτό το Σαββατοκύριακο δείχνουν ότι τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιοι πρόσφυγες πέθαναν από υποσιτισμό στον καταυλισμό του Γιάρμουκ, ανεβάζοντας σε 15 τον αριθμό των νεκρών για τους οποίους γνωρίζουμε», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κρις Γκάνες, εκπρόσωπος της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ για την παροχή βοήθειας στους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA).

«Καλούμε όλες τις πλευρές να διευκολύνουν την επείγουσα παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον καταυλισμό του Γιάρμουκ και σε όλους τους καταυλισμούς Παλαιστίνιων προσφύγων», σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η UNRWA δεν έχει μπορέσει να εισέλθει στον καταυλισμό του Γιάρμουκ για να προσφέρει βοήθεια από τον Σεπτέμβριο.

Ο ίδιος προειδοποίησε εξάλλου για μια επιδείνωση της κατάστασης στον καταυλισμό αυτόν, στον οποίο εξακολουθούν να ζουν περίπου 20.000 Παλαιστίνιοι.

«Η συνεχής παρουσία ενόπλων ομάδων που έχουν διεισδύσει στον τομέα αυτόν από τα τέλη του 2012 και η πολιορκία του από τις κυβερνητικές δυνάμεις (της Συρίας) έχουν ματαιώσει όλες τις ανθρωπιστικές μας προσπάθειες», κατέληξε ο Γκάνες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ