Συρία: «Οι τρομοκράτες άνοιξαν πυρ»

Συρία: «Οι τρομοκράτες άνοιξαν πυρ»

 

Η κυβέρνηση της Συρίας κατηγόρησε τους αντικαθεστωτικούς αντάρτες για την επίθεση εναντίον της ομάδας ειδικών του ΟΗΕ στα χημικά όπλα κατά την διάρκεια της προσπάθειάς της να μεταβεί στο σημείο όπου σημειώθηκε η καταγγελθείσα επίθεση με τη χρήση χημικών όπλων την περασμένη εβδομάδα κοντά στην Δαμασκό.

Η συριακή τηλεόραση, επικαλούμενη μια πηγή στο υπουργείο Πληροφοριών, μετέδωσε ότι οι ειδικοί του Οργανισμού έγιναν στόχος των πυρών «τρομοκρατών», κάνοντας χρήση ενός όρου με τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης τα οποία πρόσκεινται στην κυβέρνηση αναφέρονται συλλήβδην στους αντάρτες και τους αντικαθεστωτικούς που προσπαθούν να ανατρέψουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Η συριακή κυβέρνηση καθιστά τις ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις υπεύθυνες για την ασφάλεια των μελών της ομάδας των Ηνωμένων Εθνών», ανέφερε η πηγή αυτή, σύμφωνα με την κρατική συριακή τηλεόραση.

Οι επιθεωρητές του ΟΗΕ, παρ’ όλ’ αυτά, εισήλθαν στη συνοικία Μουανταμίγια, όπου φέρεται ότι σημειώθηκε η επίθεση με χημικά όπλα, όπως δήλωσαν ακτιβιστές προ ολίγου.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ