Συρία: “Ηφαίστειο εκδίκησης”

Συρία: “Ηφαίστειο εκδίκησης”

 

Με ένα “ηφαίστειο εκδίκησης” εναντίον της ασφάλειας της συριακής κυβέρνησης και στρατιωτικών στόχων σε αντίποινα για την καταγγελθείσα επίθεση με χημικά όπλα κοντά στη Δαμασκό απείλησε μια οργάνωση που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ανακοίνωσε αργά χθες το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

Ένα παρακλάδι της οργάνωσης “Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε” (ISIL) ανακοίνωσε ότι θα τιμωρήσει τη Συρία για μια σειρά σφαγών, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης με χημικά όπλα την περασμένη εβδομάδα, ύστερα από μια συνάντηση εκπροσώπων οκτώ συριακών οργανώσεων.

“Οι οργανώσεις αποφάσισαν κατά τη συνάντηση αυτή ένα ‘ηφαίστειο εκδίκησης’ σε απάντηση στις σφαγές του καθεστώτος σε βάρος του λαού μας στην Ανατολική Γούτα, η τελευταία από τις οποίες ήταν η σφαγή με χημικά όπλα”, τονίζεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης, με ημερομηνία 26 Αυγούστου.

“Αποφάσισαν να πλήξουν τις κύριες εγκαταστάσεις του καθεστώτος της Δαμασκού, συμπεριλαμβανομένων των υποδομών ασφαλείας, υποστήριξης και προμηθειών και κέντρων εκπαίδευσης”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η οργάνωση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ