Συρία: Επίθεση αυτοκτονίας σε καταυλισμό προσφύγων

Τρεις νεκροί και τουλάχιστον 20 τραυματίες είναι ο απολογισμός απο την επίθεση αυτοκτονίας σε καταυλισμό προσφύγων στη Συρία, κοντά στα σύνορα με την Ιορδανία.

Ο βομβιστής πιθανώς είχε διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος, ανέφερε στέλεχος των ανταρτών.

Η επίθεση είχε στόχο ένα φυλάκιο που ελέγχεται από την ομάδα ανταρτών Τζαίς αλ Ασαίρ στον καταυλισμό Ράκμπαν, δήλωσε ο Σαίντ Σαίφ, εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Δυνάμεων των Μαρτύρων, που είναι παράρτημα του Ελεύθερου Συριακού Στρατού που μάχεται το Ισλαμικό Κράτος.

Στο Ράκμπαν κατοικούν πάνω από 75.000 άτομα, τα οποία συγκαταλέγονται μεταξύ των εκατομμυρίων Σύρων που έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους κατά τον πενταετή εμφύλιο πόλεμο.

Η Τζαίς αλ Ασαίρ είναι μία από τις ομάδες που περιφρουρούν τον καταυλισμό. Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου 400 μέτρα από ιατρικό κέντρο, όταν ο βομβιστής έριξε το φορτηγό γεμάτο πυρομαχικά που οδηγούσε στο φυλάκιο.

Κατά τη διάρκεια παρόμοιας επίθεσης τον περασμένο Ιούλιο, έξι Ιορδανοί συνοριοφύλακες σκοτώθηκαν όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας διέσχισε με μεγάλη ταχύτητα τα σύνορα και έριξε το αυτοκίνητό του σε φυλάκιο κοντά στη Ράκμπαν.

 

Διαβάστε επίσης:

Νεκροί τρεις αστυνομικοί από την έκρηξη στην Τουρκία

Δες σε πόση ώρα θα… εκραγεί το Galaxy Note 7 – ΒΙΝΤΕΟ

Πότε έρχεται το επόμενο μεγάλο update των Windows 10;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ