Συρία: Επαφές Μακέιν με τους αντάρτες

Συρία: Επαφές Μακέιν με τους αντάρτες

 

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν βρέθηκε σήμερα στη Συρία για συνομιλίες με τους ηγέτες των ανταρτών, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Ρεπουμπλικάνου πολιτικού. 

Ο Μακέιν συναντήθηκε με τον στρατηγό Σαλίμ Ιντρίς, τον επικεφαλής του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, καθώς και με άλλα ηγετικά στελέχη των ανταρτών, ανέφερε από την πλευρά της η ιστοσελίδα Daily Beast, το πρώτο μέσο ενημέρωσης το οποίο μετέδωσε την είδηση.

Σύμφωνα με το λογαριασμό του Μακέιν στο Twitter νωρίτερα ο γερουσιαστής βρισκόταν στη νότια Τουρκία προκειμένου να επιθεωρήσει το χώρο όπου έχουν εγκατασταθεί συστοιχίες του αμερικανικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Patriot.

Ο γερουσιαστής το τελευταίο διάστημα ασκεί πιέσεις ώστε η Ουάσινγκτον να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία. Εάν επαληθευτεί η πληροφορία του ταξιδιού του, τότε θα είναι ο πλέον υψηλόβαθμος εκλεγμένος Αμερικανός πολιτικός που έχει επισκεφθεί τη Συρία τα τελευταία χρόνια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ