Συρία: Αεροσκάφη σφυροκόπησαν τους αντάρτες

Συρία: Αεροσκάφη σφυροκόπησαν τους αντάρτες

 

Η συριακή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε σήμερα την πόλη Σμπεϊνέ, νοτίως της Δαμασκού, στα πλαίσια μίας επιχείρησης των κυβερνητικών δυνάμεων για την απώθηση των ανταρτών από τα ορμητήριά τους γύρω από την πρωτεύουσα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Καταδιωκτικά βομβάρδισαν ζώνες στο Σμπεϊνέ, την ώρα που οι κυβερνητικές δυνάμεις σφυροκοπούσαν την πόλη», πρόσθεσε η ίδια ΜΚΟ, ενώ η κυβέρνηση πασχίζει από μηνών να εξασφαλίσει πλήρως το απυρόβλητο της πρωτεύουσας, η οποία περιβάλλεται από ορμητήρια των αντικαθεστωτικών.

«Οι βομβαρδισμοί εντάσσονται στο πλαίσιο της επιθετικής επιχείρησης που εξαπέλυσαν οι κυβερνητικές δυνάμεις κατά των προπυργίων των ανταρτών στα νότια και γύρω από την πρωτεύουσα», ενημέρωσε το Παρατηρητήριο.

Στα ανατολικά της Δαμασκού, μαίνονται μάχες μεταξύ ανταρτών και του στρατού, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις κατόρθωσαν να προελάσουν στο προάστιο Μπαρζέ, στα βόρεια της πρωτεύουσας.

Σε άλλες περιοχές της χώρας, τα μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την Μπάχιν, μία πόλη στην επαρχία Χομς (κέντρο), όπου οι αντικαθεστωτικοί επιχειρούν επί δύο εβδομάδες να θέσουν υπό τον έλεγχό τους μία σημαντική αποθήκη όπλων. Από τις μάχες σημαντικές απώλειες έχουν καταγραφεί και στα δύο στρατόπεδα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ