Συνομιλία του Μάικ Πενς με τον Χουάν Γκουαϊδό

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς γνωστοποίησε μέσω Twitter ότι συζήτησε χθες Τετάρτη με τον πρόεδρο της εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό και απαίτησε για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος της χώρας της Λατινικής Αμερικής σε κρίση Νικολάς Μαδούρο να εγκαταλείψει την εξουσία.

«Μίλησα με τον θαρραλέο μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας Χουάν Γκουαϊδό στο τηλέφωνο σήμερα [σ.σ. χθες Τετάρτη]» ανέφερε ο Πενς σε ανάρτηση στη ροή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter. «Του είπα ότι η Αμερική θα συνεχίσει να στέκει στο πλευρό της Βενεζουέλας ώσπου να αποκατασταθεί η ελευθερία! Ο λαός της Βενεζουέλας υποφέρει λόγω της δικτατορίας και της καταπίεσης. Ο Νικολάς Μαδούρο πρέπει να φύγει», πρόσθεσε.

Ο Γκουαϊδό, που αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της Βενεζουέλας τον Ιανουάριο και έχει αναγνωριστεί από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες ως νόμιμος αρχηγός του κράτους, αποκαλεί «άρπαγα» και «σφετεριστή» της εξουσίας τον σοσιαλιστή πρόεδρο Μαδούρο, αφού δεν αναγνωρίζει τη νίκη του στις εκλογές του 2018, από τις οποίες απείχε η αντιπολίτευση. Από την άλλη, ο Μαδούρο αποκαλεί τον Γκουαϊδό άνθρωπο της «βορειοαμερικανικής αυτοκρατορίας» και καταγγέλλει ότι η αντιπολίτευση αποπειράται να τον ανατρέψει πραξικοπηματικά.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ