Σύνοδος Κορυφής: Την Δευτέρα η απόφαση για το πλαφόν στο φυσικό αέριο

Την ερχόμενη εβδομάδα θα παρθούν, όπως όλα δείχνουν, οι τελικές αποφάσεις όσον αφορά το πλαφόν στο φυσικό αέριο.

Όπως αναφέρεται στο κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής των «27» η οριστική λύση πρέπει να δοθεί την επόμενη εβδομάδα, κάνοντας λόγο για έναν μηχανισμό που θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στις ενεργειακές αγορές και θα παρεμβαίνει όποτε αυτό κρίνεται σκόπιμο.

Σύμφωνα πάντα με το κείμενο των συμπερασμάτων, στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ασφάλεια επάρκειας ενόψει του επόμενου χειμώνα δηλαδή της σεζόν 2023-2024, καθώς η κρίση θα έχει διάρκεια

Σύμφωνα με το Politico, οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν να αναθέσουν στους υπουργούς Ενέργειας την οριστικοποίηση της συμφωνίας για το ανώτατο όριο της τιμής του φυσικού αερίου σε ολόκληρο το μπλοκ την επόμενη εβδομάδα.

Οι υπουργοί Ενέργειας πρόκειται να συναντηθούν τη Δευτέρα για να καταλήξουν σε μια τελική συμφωνία.

Διαβάστε ΕΔΩ το κείμενο των συμπερασμάτων

Αισιόδοξος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αισιόδοξος για την επιβολή πλαφόν στο φυσικό αέριο, στο συμβούλιο των υπουργών Ενέργειας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, εμφανίστηκε από τις Βρυξέλλες σε δηλώσεις μετά το πέρας της συνόδου κορυφής των 27 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πράγματι, είναι λυπηρό το γεγονός ότι χρειαστήκαμε τόσους μήνες για να καταλήξουμε σε μία αυτονόητη απόφαση, να περιορίσουμε το ύψος των τιμών του φυσικού αερίου έτσι ώστε να αποτρέπουμε την εργαλειοποίησή του από τη Ρωσία. Όμως αυτήν τη φορά, είμαι αισιόδοξος ότι στις 19 Δεκεμβρίου θα έχουμε μία απόφαση η οποία θα είναι εναρμονισμένη με τις ελληνικές επιδιώξεις», είπε ο πρωθυπουργός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ