Συγγενής εγκλωβισμένων στο Σουδάν: «Έχουμε χάσει την επικοινωνία μαζί τους» λέει στο enikos.gr

Απελπιστική εξακολουθεί να είναι η κατάσταση για τους Έλληνες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Σουδάν.

Σουδάν: Απεγκλωβίστηκαν ακόμη επτά Έλληνες και συγγενείς τους

Του Μίλτου Σακελλάρη

«Είναι τραγική έως απελπιστική η κατάσταση. Είναι η αδελφή μου με τον άνδρα της. Έγκυος με πέντε παιδιά. Είναι ο αδελφός μου με τη γυναίκα του και το παιδί του, δίχρονο. Και είναι και ο άνδρας μου. Τρία διαφορετικά σημεία, πάντως, στο κέντρο. Θεωρητικά, θεωρείται Χαρτούμ», δήλωσε στο enikos.gr συγγενής Ελλήνων, που εξακολουθούν να είναι στο Χαρτούμ.

Σουδάν: Συγκλονιστικές μαρτυρίες Ελλήνων διασωθέντων – «Έσκασε βόμβα ακριβώς δίπλα από το σπίτι μου»

«Δεν μπορώ να τους πάρω τηλέφωνο. Έχουν πέσει όλες οι γραμμές. Επικοινώνησα με τον πρόξενο μόλις πριν από λίγο και η απάντηση ήταν τραγική. Να φύγει ο καθένας υπ’ ευθύνη του», συνέχισε στις δηλώσεις της η ίδια γυναίκα.

Η αδελφή του ενός εκ των τραυματιών, ανακουφισμένη για την επιστροφή του αγαπημένου της προσώπου, μας είπε ότι: «Μας ενημέρωσε ο κ. Παγουλάτος ότι τους πήραν κατευθείαν με το που κατέβηκαν οι γιατροί και τους πήγαν στο νοσοκομείο να σιγουρευτούν για τα θραύσματα και ό,τι άλλο χρειάζονται για να μπορέσουν να ταξιδέψουν, να σιγουρευτούν ότι είναι εντάξει, δηλαδή, για να κάνουν το ταξίδι».

Στην Ελλάδα οι πρώτοι διασωθέντες από το Σουδάν – Συγκλονιστικές εικόνες

Ένας από τους Έλληνες που παραμένουν εγκλωβισμένοι, ο Χρήστος Καλδέλης κατήγγειλε χθες στο OPEN πως έλαβε ενημέρωση να βρει μεταφορικό μέσο μόνος του για να φύγει από το Χαρτούμ! «Μας ενημέρωσαν να πάρει ο καθένας αυτοκίνητο και να πάει στην Ουαντεσαΐκμα. Είναι 500 χιλιόμετρα έξω από το Χαρτούμ. Από το Ντουρμάν. Για να γίνει η εκκένωση να έρθουμε Ελλάδα. Αν είναι δυνατόν. Αντί να μαζευτούν όπως έκαναν οι Γάλλοι κομάντο που τους πήραν τους ανθρώπους τους. Τίποτα, δεν είναι ασφαλές να πας μεμονωμένο άτομο. Καταρχάς δεν υπάρχει μεταφορικό μέσο έξω. Δεν μπορούν να μας προστατεύσουν, τελείωσαν τα φαγώσιμά μας, δεν έχουμε τίποτα», δήλωσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ