Συνεχίζονται οι προσπάθειες ρυμούλκησης φορτηγού πλοίου στον Ατλαντικό

Την ύστατη προσπάθεια να εμποδίσουν ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο, το οποίο έχει πάρει επικίνδυνη κλίση και είναι πιθανόν να προσκρούσει στις γαλλικές ακτές στον Ατλαντικό, θα κάνουν οι Αρχές της χώρας.

Το πλοίο «Modern Express», με σημαία Παναμά, αναμένεται να φτάσει τις ακτές κοντά στο γαλλικό θέρετρο Λα Ροσέλ μεταξύ της νύχτας της Δευτέρας (1/2) και της Τρίτης (2/2) το πρωί, εκτός αν τα συνεργεία διάσωσης καταφέρουν να συνδέσουν ένα σκοινί ρυμούλκησης.

Τα 22 μέλη του πληρώματος διασώθηκαν με ελικόπτερο την περασμένη Τρίτη όταν μια άγνωστη βλάβη έφερε το πλοίο σε επικίνδυνη κλίση 40 με 50 βαθμών. Τα συνεργεία διάσωσης δεν έχουν καταφέρει να συνδέσουν σκοινί ρυμούλκησης στο πλοίο (που έχει μήκος 164 μέτρα), ενώ οι καιρικές συνθήκες διέκοψαν τις προσπάθειες χθες.

Το πλοίο μετέφερε 3.600 τόνους ξυλείας και μηχανήματα οικοδομής από την Γκαμπόν στη Γαλλία, καθώς και 300 τόνους μαζούτ.

Οι γαλλικές αρχές είπαν ότι οι πιθανότητες ρύπανσης σε περίπτωση πρόσκρουσης είναι χαμηλές, αλλά ένα ειδικό πλοίο για την περίπτωση βρίσκεται στην περιοχή.

Μια ειδική ομάδα διάσωσης από την Ολλανδία κατάφερε να συνδέσει ένα σκοινί ρυμούλκησης αρχικά αλλά αυτό έσπασε λόγω της θαλασσοταραχής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Το πολυτελές σαλόνι του κρουαζιερόπλοιου φάντασμα – ΦΩΤΟ

Πλοίο με περισσότερους από 100 επιβάτες βυθίστηκε στην Ινδονησία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ