Συνεχίζεται η αιματοχυσία στην Χομς

Για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζεται ο βομβαρδισμός της πόλης Χομς, στην Συρία, με τις μαρτυρίες να καταδεικνύουν την χθεσινή ημέρα, ως την χειρότερη μέχρι τώρα.

Τα τανκς έχουν κατακλύσει τους δρόμους και πολιτοφυλακές, αποτελούμενες από άτομα που υποστηρίζουν το καθεστώς Άσαντ, σκοτώνουν απλούς πολίτες στα σπίτια τους, σύμφωνα με αντικαθεστωτικούς ακτιβιστές.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, υποσχέθηκε πως θα σταματήσουν οι βιαιοπραγίες. Πλέον, οι Η.Π.Α. λένε πως μετά το σινο-ρωσικό βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας την προηγούμενη εβδομάδα, δεν έχουν άλλα μέσα στη διάθεσή τους ώστε να βάλουν ένα τέλους στη σφαγή.

“Κάθε σπίτι στην Μπάμπα Αμρ ( γειτονιά της πόλης Χομς, που έχει δεχθεί την πλειοψηφία των πυρών) είναι στόχος” είπε ένας κάτοικος της περιοχής σε ανταποκριτή του BBC, ενώ προσέθεσε: “Πρέπει να έχει πολλή τύχη κάποιος για να επιβιώσει”. Ένα βρέφος σκοτώθηκε από ρίψη ρουκέτας, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως άλλα 18 που βρίσκονταν σε θερμοκοιτίδες, απεβίωσαν λόγω της διακοπής ρεύματος από τις δυνάμεις του Άσαντ.Υπολογίζεται πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας σκοτώθηκαν γύρω στα 100 άτομα.Δείτε εικόνες από την Χομς:   

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ