Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας

Συνεχίζεται η αιματοχυσία στη Λωρίδα της Γάζας

Τρεις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ένα ισραηλινό πλήγμα στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσαν παλαιστινιακές ιατρικές πηγές σήμερα, καθώς ξημερώνει η 47η ημέρα της σύγκρουσης ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς.

Τα τρία θύματα βρίσκονταν σε μια οικία στον καταυλισμό προσφύγων Νουσεϊράτ, όπου άλλα πέντε πρόσωπα τραυματίστηκαν, δήλωσε ο επικεφαλής των παλαιστινιακών υπηρεσιών άμεσης βοήθειας, ο Άσραφ αλ Κούντρα.

Οι εχθροπραξίες ανάμεσα στις δύο πλευρές ξανάρχισαν την Τρίτη, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών που διεξάγονταν με την διαμεσολάβηση της Αιγύπτου. Έκτοτε 79 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στον παλαιστινιακό θύλακο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας της Γάζας. Ένα ισραηλινό αγόρι τεσσάρων ετών έχασε τη ζωή του χθες από ένα βλήμα που εβλήθη από τη Γάζα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων.

Τουλάχιστον 2.095 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την 8η Ιουλίου, όταν άρχισε η ισραηλινή στρατιωτική επιχείρηση «Προστατευμένη Παρυφή», εκ των οποίων το 70% ήταν άμαχοι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Στην ισραηλινή πλευρά καταμετρώνται 68 νεκροί, 64 στρατιωτικοί και τέσσερις πολίτες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ