Συνεργασία Viber με Snapchat – Έρχονται φακοί AR στις φωτογραφίες και τα videos

H Rakuten Viber, μια από τις κορυφαίες εταιρείες διεθνώς στην επικοινωνία μέσω μηνυμάτων και φωνής, και η εταιρεία Snap Inc., στην οποία ανήκει το Snapchat, συνεργάζονται για να φέρουν τη μαγεία των Φακών Επαυξημένης Πραγματικότητας (augmented reality – AR) στο Viber.

Με τη βοήθεια εργαλείων προγραμματισμού της Snap, όπως τα Camera Kit, Creative Kit και Bitmoji, το Viber θα ενσωματώσει τους φακούς AR και θα φέρει τα προσωποποιημένα avatars Bimoji στη διάθεση των χρηστών.

Τα Viber Lenses θα προσφέρουν δυνατότητα βιντεομηνυμάτων και φωτογραφιών με AR για πρώτη φορά στους χρήστες της εφαρμογής, ενώ κατά το λανσάρισμα θα είναι διαθέσιμοι 30 φακοί. Σε αυτούς θα περιλαμβάνονται μάσκες με ζώα και χαρακτήρες του Viber, ένας υποβρύχιος φακός, χαζοχαρούμενες αντιδράσεις από γάτες και άλλα.

Το Viber σκοπεύει να προσθέσει 300 Φακούς μέχρι το τέλος toy 2021, ενώ οι επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργούν τους δικούς τους, αποκλειστικούς φακούς στο Viber. Η WWF, η Μπαρτσελόνα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είναι μεταξύ των πρώτων συνεργατών του Viber που θα προσθέσουν καινούργιους φακούς στην εφαρμογή.

Οι Φακοί Viber είναι μια προσθήκη στις υπάρχουσες συλλογές αυτοκόλλητων που επιτρέπουν στους χρήστες τις εφαρμογής να εκφράζονται με εικόνες όσο συνομιλούν. Η χρήση των Camera Kit, Bitmoji και Creative Kit της Snap στο Viber είναι πρόσθετοι τρόποι για την εφαρμογή για να φέρει τους χρήστες του πιο κοντά και να κάνει ακόμη πιο σημαντική και ευχάριστη την επικοινωνία μεταξύ τους.

Οι νέες λειτουργίες του Viber περιλαμβάνουν:

  • Άμεση Επαυξημένη Πραγματικότητα: Επικαλύπτοντας τις εικόνες γύρω σας, έχετε όλη τη δύναμη του AR στα δάχτυλά σας.

  • Φίλτρα που τραβούν την προσοχή: Προσθέστε ένα στρώμα δημιουργικότητας στις εικόνες σας και ανάψτε φωτιές στις συνομιλίες με τους φίλους σας.

  • Μάσκες Εκφραστικότητας: Επιλέξτε ανάμεσα σε μια ποικιλία μασκών που ακολουθούν ακριβώς τις κινήσεις του προσώπου σας.

  • Λειτουργίες Ομορφιάς: Βελτιώστε την εικόνα σας με ρεαλιστικές πινελιές, όπως κραγιόν, ρουζ και μια ποικιλία χρωμάτων για τα μαλλιά.

  • Εξατομικευμένα Bitmoji: Ενσωματώστε προσωποποιημένους χαρακτήρες Bitmoji σε φωτογραφίες και βίντεο.

Η έκδοση της εφαρμογής για iOS που θα έχει αυτές τις λειτουργίες, καθώς και η beta έκδοση για Android στα αγγλικά, είναι διαθέσιμη από τις 30 Ιουνίου στις παρακάτω χώρες: Αγγλία, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Γροιλανδία, Δανία, Ελβετία, Ισλανδία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Ισπανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Καναδάς, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Μαλδίβες, Ολλανδία, Πορτογαλία, Σουηδία, Φινλανδία και ΗΠΑ.

Το Viber θα προσθέσει σταδιακά τις νέες λειτουργίες και στις υπόλοιπες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, καθώς και σε όλες τις εκδόσεις Android, τους ερχόμενους μήνες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ