Συνελήφθη τζιχαντιστής που σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση στην Ιταλία

Ο 41χρονος Τυνήσιος, Μοχάμεντ Καμέλ Ε ντίν Κεμίρι, συνελήφθη στην Ιταλία, όπου και διέμενε μόνιμα, με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση.

Ο Κεμίρι, σε τηλεφωνική του συνομιλία που κατέγραψαν οι Αρχές, δήλωνε ότι «θα είναι μέλος του ISIS μέχρι την τελευταία ημέρα της ζωής του».

Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, που επικαλούνται τους εισαγγελείς της Νάπολης, ήταν ο αρχηγός οργάνωσης η οποία διευκόλυνε την παράνομη έλευση μεταναστών στην Ιταλία, κυρίως από τη Βόρειο Αφρική. Η οργάνωση αυτή φέρεται να παρείχε στους μετανάστες πλαστές ταυτότητες και έγγραφα.

Ο συλληφθείς, μαζί με άλλα επτά άτομα φέρεται να είχε καταφέρει να πείσει σειρά από ιδιοκτήτες υφαντουργικών εταιρειών να υπογράφουν «συμβόλαια μαϊμού» με κάποιους από τους μετανάστες, για να μπορούν οι αλλοδαποί αυτοί να ζητούν άδεια παραμονής από τις ιταλικές Αρχές.

Ο 41χρονος άνδρας φέρεται να σχεδίαζε τρομοκρατικό χτύπημα στην Ιταλία και δήλωνε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον θαυμασμό του για την αιματηρή επίθεση στο γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo.  

Πηγή: ansa.it, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Γαλλία – Ακυρώθηκε το παζάρι της Λιλ υπό τον φόβο επιθέσεων

Αυστριακός ΥΠΕΞ: Να μετριάσει τους τόνους η Τουρκία

Λονδίνο – Διαδηλωτές μπλόκαραν την πρόσβαση στο Χίθροου – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ