Συνελήφθη τηλεοπτικός παραγωγός που συνεργαζόταν με Ρώσο ολιγάρχη – Η ανάρτηση Γεωργιάδη

Συνελήφθη ο τηλεοπτικός παραγωγός Jack Hanick, ο οποίος συνεργαζόταν με τον Ρώσο ολιγάρχη, Konstantin Malofeyev, ενώ είναι γνωστός και στην Ελλάδα από τη συνεργασία του με την Hellas Net τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, την Πέμπτη οι Αμερικανοί εισαγγελείς στο Μανχάταν απήγγειλαν κατηγορίες σε βάρος του Konstantin Malofeyev για παραβίαση των κυρώσεων που σχετίζονται με την Κριμαία.

Ο Jack Hanick, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, συνελήφθη τον Φεβρουάριο στο Λονδίνο και οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν την έκδοσή του. Οι εισαγγελείς είπαν ότι ο Hanick κατηγορήθηκε για παραβίαση των κυρώσεων των ΗΠΑ που προέκυψαν από την εισβολή της Ρωσίας στη χερσόνησο της Κριμαίας το 2014.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό υπουργείο, ο εισαγγελέας Damian Williams υποστήριξε τα εξής:

«Ο Konstantin Malofeyev είναι στενά συνδεδεμένος με τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία, αφού προσδιορίστηκε από την OFAC ότι ήταν μία από τις κύριες πηγές χρηματοδότησης για την προώθηση των συνδεδεμένων με τη Ρωσία αυτονομιστικών ομάδων που δρουν στο κυρίαρχο έθνος της Ουκρανίας. Οι κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στον Malofeyev απαγορεύουν στους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών να εργάζονται ή να συναλλάσσονται με τον Malofeyev, αλλά όπως λέγεται, ο Hanick παραβίασε αυτές τις κυρώσεις δουλεύοντας απευθείας για τον Malofeyev σε πολλά τηλεοπτικά προγράμματα κατά τη διάρκεια πολλών ετών».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «ο Jack Hanick εργαζόταν επίσης για τον Konstantin Malofeyev σε ένα πρότζεκτ για τη δημιουργία και ανάπτυξη ενός ελληνικού τηλεοπτικού δικτύου και στις προσπάθειες για να αποκτήσει ένα βουλγαρικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο Ρώσος ολιγάρχης, Κονσταντίν Μαλοφέγιεβ

Υπό την καθοδήγηση του Malofeyev, ο Hanick ταξίδεψε στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία σε διαφορετικές περιστάσεις το 2015 και το 2016 προκειμένου να εργασθεί επάνω σε αυτές τις πρωτοβουλίες και έδινε αναφορά απευθείας στον Malofeyev για τη δουλειά του.

Για παράδειγμα, τον Νοέμβριο του 2015, ο Hanick έγραψε στον Malofeyev πως το ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο θα ήταν «μία ευκαιρία για να παρουσιαστεί η ρωσική οπτική στην ελληνική τηλεόραση».

Σε σχέση με τις προσπάθειες του Malofeyev να αποκτήσει βουλγαρικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Hanick ανέλαβε ενέργειες προκειμένου να αποκρύψει τον ρόλο του Malofeyev στην εξαγορά, κανονίζοντας να ταξιδέψει στη Βουλγαρία με ένα άλλο άτομο, το οποίο αναγνώρισε/εντόπισε Έλληνας συνεργάτης του Malofeyev, ώστε να φαίνεται πως ο αγοραστής ήταν Έλληνας και όχι ο Malofeyev ».

Γεωργιάδης: Ο Hanick στην Ελλάδα δημιούργησε την Hellas Net και έβαλε διευθυντή τον Κώστα Βαξεβάνη

Ανάρτηση στο Twitter σχετικά με το θέμα του Hanick και τη σύλληψή του έκανε και ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα έγραψε μεταξύ άλλων ότι  «συνελήφθη από το FBI ο Hanic διότι βοηθούσε τον Ρώσο ολιγάρχη, Malofeyev να σπάει τις κυρώσεις και να στήνει ΜΜΕ για Ρωσική προπαγάνδα. Ο Hanic ήρθε Ελλάδα το 2015-1016 και δημιούργησε την Hellas Net ως μέλος ΔΣ. Πήρε πανελλαδική άδεια και έβαλε διευθυντή τον Κώστα Βαξεβάνη».

Ο κ. Γεωργιάδης προσθέτει ακόμη ότι «Όλοι αυτοί, Βαξεβάνης και ΣΙΑ, επί σειρά ετών μας έλεγαν πόσο έγκυρο είναι το FBI και ότι λόγω αυτής της εγκυρότητάς του είναι βέβαιον ότι είμαστε εμπλεκόμενοι με τη Novartis κλπ μόνο που προβλέπω αυτούς να πιάνει η Υπηρεσία τελικά…».

Σημειώνεται ότι αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα και συγκεκριμένα στην προσπάθεια να δημιουργηθεί τηλεοπτικό δίκτυο στην Ελλάδα, το οποίο θα προπαγάνδισε τις ρωσικές θέσεις, με χρηματοδότηση ενός ολιγάρχη, στενού φίλου του Βλαντιμίρ Πούτιν αποκάλυψαν και οι New York Times, σε χθεσινό τους δημοσίευμα.

Η ανακοίνωση της Hellas Net

Το δίκτυο Hellas Net εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η Ηellas Net συνεργάστηκε με τον John Hanick κατά την πρώτη περίοδο της λειτουργίας της και συγκεκριμένα από τις 2/2/2015 εως τις 29/2/2016.

Ο Hanick ήταν ενας απο τους πιο επιτυχημένους τηλεοπτικούς παραγωγούς στις ΗΠΑ και για 15 χρόνια κορυφαίο στέλεχος του FOX NEWS του πρώτου σε τηλεθέαση δικτύου στην αμερικανική αγορά. Η συνεργασία μας στηρίχθηκε στον υψηλό βαθμό επαγγελματικής εμπειρίας του συγκεκριμένου και την αναζήτηση εκ μέρους μας μεταφοράς της εμπειρίας του στην οργάνωση και την ανάπτυξη του δικτύου της Ηellas Net. H συνεργασία διακόπηκε στις 29/2/2016 για λόγους αλλαγής των προτεραιοτήτων τόσο της εταιρείας μας όσο και του ιδίου.

Καμία άλλη σχέση συνεργασία ή εμπλοκή της ΗELLAS NET με οποιονδήποτε άλλον αναφέρεται στα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ