Συνελήφθη ο Γενικός Διευθυντής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας για δωροδοκία

Χθες το απόγευμα συνελήφθη σε εστιατόριο της Άγκυρας ο Γενικός Διευθυντής της κρατικής εταιρείας MKEK... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Χθες το απόγευμα συνελήφθη σε εστιατόριο της Άγκυρας ο Γενικός Διευθυντής της κρατικής εταιρείας MKEK, Mustafa Tanriverdi με την κατηγορία της δωροδοκίας από αμερικανική εταιρεία για να παραδώσει τα σχέδια του νέου «εθνικού» τυφεκίου MPT-76.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Τanriverdi προσέγγισε την αμερικανική εταιρεία και προσφέρθηκε να παραδώσει τα σχέδια έναντι του ποσού των 1,2 εκατ. Τουρκικών λιρών (περίπου 400.000 Ευρώ). Η εταιρεία ενημέρωσε τις τουρκικές αρχές και μετά από παρακολούθηση, ο υπόψη αξιωματούχος συνελήφθη κατέχοντας προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

H εταιρεία MKEK κατασκευάζει όπλα-πυρομαχικά και εκρηκτικά και αποτελεί τον κύριο προμηθευτή των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Τanriverdi ανέλαβε καθήκοντα τον Αύγουστο 2015 και θεωρείται προσωπική επιλογή του Προέδρου Ερντογάν, όπως και όλες οι ηγεσίες της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας.

Militaire.gr

Διαβάστε επίσης:

Ήθελε να κάνει περιπετειώδη πρόταση γάμου και εγκλωβίστηκε στα βράχια – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Panama Papers – Ο Κάμερον παραδέχθηκε τη συμμετοχή του σε offshore

Σάλος στη Βρετανία με την γυναίκα που θέλει να κάνει παιδί με τον γιο της!

 

 

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.