Συνελήφθη δημοφιλής popstar με την κατηγορία του βιασμού

Στη σύλληψη του διάσημου στην Κίνα popstar Κρις Γου προχώρησαν, επισήμως και έπειτα από έρευνα, οι Αρχές, αφού ο 30χρονος Κινεζοκαναδός καλλιτέχνης κατηγορείται για βιασμό. Το βράδυ της Δευτέρας κινεζικό δικαστήριο έδωσε το “πράσινο φως” για τη σύλληψη του Γου και οι αρμόδιοι πέρασαν χειροπέδες στον popstar.

Η σύλληψη έρχεται μετά την κράτηση του Γου στις 31 Ιουλίου οπότε φερόταν ως ύποπτος για βιασμό. Τον περασμένο μήνα η 19χρονη Du Meizhu τον κατηγόρησε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo ότι της έδωσε αλκοόλ σε ένα πάρτι και τη βίασε. Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι ο τραγουδιστής έχει κάνει το ίδιο σε τουλάχιστον άλλες επτά νεαρές γυναίκες. Τότε ο Γου, του οποίου το κινεζικό όνομα είναι Γου Γιφάν, απέρριψε τις κατηγορίες.

Η influencer, Du Meizhu είπε ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον Γου ενώ ήταν φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Επικοινωνίας της Κίνας στο Πεκίνο. Τότε ήταν 17 ετών. Στην Κίνα η ηλικία συναίνεσης για σεξ είναι τα 14 χρόνια.

Όσον αφορά στην κατηγορία για βιασμό, αν κάποιος βρεθεί ένοχος μπορεί να τιμωρηθεί με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών. Ωστόσο, η ποινή δεν μπορεί να ξεπεράσει τα δέκα έτη. Πάντως σε ιδιαίτερα φριχτές υποθέσεις όπως και σε περιπτώσεις “νόμιμου βιασμού” όπως αποκαλείται η σεξουαλική συνεύρεση με άτομο κάτω από την ηλικία της συναίνεσης, η ποινή μπορεί να ξεπεράσει τα δέκα έτη αλλά και να φθάσει στα ισόβια ή ακόμη και στη θανατική ποινή.

Πηγή: Variety, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ