Συνέλαβαν παραγωγό στη Συρία

Οι δυνάμεις ασφαλείας στη Συρία συνέλαβαν έναν κινηματογραφικό παραγωγό και έναν ηθοποιό, δήλωσαν χθες συνεργάτες, φίλοι και συγγενείς τους... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Google Προσθέστε το ENIKOS ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Οι δυνάμεις ασφαλείας στη Συρία συνέλαβαν έναν κινηματογραφικό παραγωγό και έναν ηθοποιό, δήλωσαν χθες συνεργάτες, φίλοι και συγγενείς τους.

Ο Όργουα Νιράμπια, ο οποίος έχει ιδρύσει το διεθνές φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Δαμασκού “Damascus Dox Box”, συνελήφθη την Πέμπτη το βράδυ στο αεροδρόμιο της συριακής πρωτεύουσας προτού επιβιβαστεί σε αεροπλάνο με προορισμό το Κάιρο, δήλωσαν συνεργάτες του και συγγενείς του.

Πράκτορες της μυστικής αστυνομίας πραγματοποίησαν επίσης επιδρομή στο σπίτι του Μοχάμαντ Όμαρ Όζο, ηθοποιού που έχει πρωταγωνιστήσει σε διάφορες δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές, και τον οδήγησαν σε άγνωστη τοποθεσία, ανακοίνωσε η οργάνωση ακτιβιστών Media Centre.

Ο Νιράμπια ανήκει στη νέα γενιά κινηματογραφιστών της Συρίας, η οποία αψηφούσε την κρατική απαγόρευση στην ανεξάρτητη κινηματογραφική παραγωγή πριν ακόμη αρχίσει η εξέγερση κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο Όζο παράλληλα είχε αρνηθεί να ακολουθήσει το ελεγχόμενο από το κράτος σωματείο ηθοποιών και να υπογράψει δηλώσεις με τις οποίες θα εξέφραζε την υποστήριξή του στο Άσαντ όταν άρχισε η εξέγερση, σύμφωνα με φίλους του. Πηγή: ΑΜΠΕ  

Google Προσθέστε το ENIKOS στην Google
Ακολουθήστε το ENIKOS στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.