Συνεδριάζουν οι καρδινάλιοι για τον νέο Πάπα

Συνεδριάζουν οι καρδινάλιοι για τον νέο Πάπα

Μετά την επίσημη παραίτηση του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ, χθες, οι καρδινάλιοι από όλο τον κόσμο, θα ξεκινήσουν σήμερα την μυστική και περίπλοκη διαδικασία επιλογής του επόμενου ηγέτη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Υπάρχουν ακόμα αρκετές λεπτομέρειες που παραμένουν ασαφείς σχετικά με την διαδικασία, αφού ο Βενέδικτος ΙΣΤ είναι ο πρώτος Πάπας που παραιτήθηκε εδώ και 700 χρόνια. Για το λόγο αυτό, οι καρδινάλιοι αναμένεται να πραγματοποιήσουν πρώτα μια άτυπη σύνοδο πριν αρχίσουν τους επίσημους γύρους συνομιλιών, που θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, κατά τη σύνοδο αναμένεται να συζητήσουν τις μελλοντικές προκλήσεις για την Καθολική Εκκλησία, όπως η καλύτερη διαχείριση του Βατικανού, η ανάγκη για βελτίωση της επικοινωνίας και το φλέγον θέμα της συνεχιζόμενης σεξουαλικής κακοποίησης.

Μέχρι στιγμής, κανείς από τους 115 καρδινάλιους, που είναι υποψήφιοι για τη θέση του νέου Πάπα, και κάτω των 80 ετών, δεν έχει ξεχωρίσει. Οι καρδινάλιοι θα συναντηθούν στο κονκλάβιο στην Καπέλα Σιξτίνα όπου θα συνεδριάσουν προκειμένου να εκλέξουν νέο Πάπα.

Ο Βενέδικτος παραιτήθηκε χθες από το αξίωμά του, μετά από 8 χρόνια ως επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας ενώ εξέφρασε την άνευ όρων αφοσίωσή του στον επόμενο Πάπα και το δύσκολο έργο που θα έχει μπροστά του.

 

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.