Συνεχίζεται το θρίλερ με τον αρχηγό της Ιντερπόλ – Έστειλε στη σύζυγό του φωτογραφία με μαχαίρι

Ο παραιτηθείς πρόεδρος της Ιντερπόλ Μενγκ Χονγκγουέι δωροδοκήθηκε, γνωστοποίησε σήμερα το Πεκίνο, μερικές ώρες μετά την ανακοίνωση ότι οι αρχές διεξάγουν έρευνα εναντίον του.

Ο Μενγκ “δωροδοκήθηκε και είναι ύποπτος ότι παραβίασε τον νόμο”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω σχετικά με την κατηγορία αυτή.

Η ανακοίνωση αυτή παρουσιάζεται ως απολογισμός σημερινής συνόδου του πυρήνα του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος στο υπουργείο Δημόσιας Ασφάλειας.

Στο κείμενο αυτό δεν διευκρινίζεται εξάλλου αν οι κατηγορίες που αποδίδονται στον Μενγκ αφορούν τα καθήκοντά του ως υφυπουργός ή ως πρόεδρος της Ιντερπόλ. Επίσης δεν διευκρινίζεται αν τέθηκε ή όχι υπό κράτηση.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Κεντρική Επιτροπή Πειθαρχικού Ελέγχου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, που είναι επιφορτισμένη με την καταπολέμηση της διαφθοράς των δημοσίων υπαλλήλων, ανακοίνωσε ότι ο Μενγκ Χονγκγουέι “αποτελεί αντικείμενο έρευνας καθώς είναι ύποπτος ότι παραβίασε τον νόμο”. Η Επιτροπή δεν διευκρίνισε περαιτέρω.

Η Ιντερπόλ ανακοίνωσε χθες την παραίτηση “με άμεση ισχύ” του προέδρου της, του οποίου αγνοείτο η τύχη για περισσότερες από δέκα ημέρες μετά την επιστροφή του στην Κίνα στα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Η σύζυγός του Γκρέις Μενγκ, η οποία είχε δηλώσει την εξαφάνισή του στην γαλλική αστυνομία, εκφράζοντας ανησυχία για αυτόν, δήλωσε χθες σε δημοσιογράφους στην Λιόν, στη Γαλλία, όπου βρίσκεται η διεθνής έδρα της Ιντερπόλ, ότι ο 64χρονος σύζυγός της βρίσκεται “σε κίνδυνο”.

Επίσης τόνισε ότι της είχε στείλει ένα εικονίδιο emoji με ένα μαχαίρι πριν εξαφανιστεί. Η ίδια πιστεύει ότι το γεγονός ότι έστειλε το συγκεκριμένο εικονίδιο, ήταν ένας τρόπος για να την προειδοποιήσει ότι κινδύνευε. Αυτό ήταν και το τελευταίο μήνυμα που έλαβε από τον Μενγκ.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.