Σύγχυση για το αεροσκάφος που έπεσε στο Αφγανιστάν – Οι νέες πληροφορίες

Αφγανικό αεροσκάφος της κρατικής αφγανικής αεροπορικής εταιρείας Ariana συνετρίβη στην επαρχία Γάζνι του κεντρικού Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Αεροσκάφος τύπου Boeing που ανήκει στην αεροπορική εταιρεία Ariana συνετρίβη στο Σάντο Χελ της περιοχής Ντεκ Γιακ της επαρχίας Γάζνι περί τις 13.10 τοπική ώρα. Ο αριθμός των θυμάτων παραμένει αδιευκρίνιστος, δήλωσε τοπικός αξιωματούχος στο πρακτορείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αεροσκάφος απογειώθηκε από την πόλη Χεράτ με προορισμό την Καμπούλ.

Ωστόσο, σύγχυση επικρατεί σχετικά με την ταυτότητα του αεροσκάφους, καθώς ο CEO της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Ariana Afghan Airline φέρεται να έχει διαψεύσει ότι έχει συντριβεί αεροπλάνο που ανήκει στην εταιρεία.

«Υπήρξε συντριβή αεροσκάφους, αλλά αυτό δεν ανήκει στην Ariana, διότι οι δύο πτήσεις της από την Χεράτ στην Καμπούλ και από την Χεράτ στο Δελχί είναι ασφαλείς», είπε.Άλλη πηγή, σύμφωνα με το Sputnik, έχει δηλώσει ότι το αεροπλάνο ανήκει στον Αφγανικό Εθνικό Στρατό. Η αστυνομία της επαρχίας Γάζνι πάντως, επιβεβαιώνει ότι το αεροσκάφος ανήκει στην συγκεκριμένη εταιρεία.Τη συντριβή του αεροσκάφους έχει επιβεβαιώσει και ο υπουργός Εσωτερικών του Αφγανιστάν, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για την αιτία της πτώσης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει καταπέσει σε περιοχή που ελέγχεται από τους Ταλιμπάν. Αλαλούμ επικρατεί και για τον αριθμό των επιβαινόντων, καθώς αρχικά μεταδόθηκε πως επέβαιναν 83 άτομα, ενώ από κάποια ΜΜΕ γίνεται λόγος για 110 επιβαίνοντες.

Πηγή: RT/sputnik/ Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ