Συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ-Μπαρόζο με βιομηχάνους

Συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ-Μπαρόζο με βιομηχάνους

 

Συνάντηση με τους βιομηχάνους της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχει η Άνγκελα Μέρκελ, ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο Φρανσουά Ολάντ τη Δευτέρα στο Βερολίνο, όπως ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση.

«Θα συναντηθούν για ένα δείπνο στην καγκελαρία με τους εκπροσώπους της “στρογγυλής τραπέζης των ευρωπαίων βιομηχάνων”, μια οργάνωση που απαρτίζεται από τους διευθυντές των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών πολυεθνικών επιχειρήσεων», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

«Κατά την συνάντηση αυτή πρόκειται να συζητηθούν οι τρόποι ενίσχυσης της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας. Θα θιγούν τα θέματα της απασχόλησης, της εκπαίδευσης, της ενέργειας και της καινοτομίας», πρόσθεσε.

«Η κα Μέρκελ έχει ήδη συναντήσει εκπροσώπους αυτής της στρογγυλής τραπέζης. Είναι η πρώτη φορά που θα τους συναντήσει μαζί με τους Ολάντ και Μπαρόζο», συνέχισε ο Ζάιμπερτ, επιμένοντας ότι τα ζητήματα που αφορούν τις μεγάλες επιχειρήσεις θα πρέπει συχνά να ρυθμίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο παρά μόνον σε εθνικό.

Πριν από την συνάντησή τους, η Μέρκελ, ο Ολάντ, ο Μπαρόζο και ο διευθυντής της πρώτης παγκοσμίως εταιρείας εξοπλισμού κινητής τηλεφωνίας, της σουηδικής Ericsson, Λάιφ Γιόχανσον, ο οποίος προεδρεύει επίσης της στρογγυλής τραπέζης των ευρωπαίων βιομηχάνων, αναμένεται να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στην καγκελαρία, κατέληξε.

Περίπου 50 εργοδότες μετέχουν σε αυτήν την οργάνωση. Αυτοί απασχολούν περισσότερους από 6,5 εκατομμύρια ανθρώπους και έχουν τζίρο άνω των χιλίων δισ. ευρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ