Συνάντηση Αναστασιάδη – Έρογλου για το Κυπριακό

Συνάντηση Αναστασιάδη – Έρογλου για το Κυπριακό

Με χαμηλές προσδοκίες από την ελληνοκυπριακή πλευρά, ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, θα έχουν σήμερα την πρώτη συνάντηση, από τον περασμένο Ιούλιο, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Η σημερινή συνάντηση είναι και η πρώτη με τη συμμετοχή του νέου ειδικού συμβούλου του γγ του ΟΗΕ ‘Εσπεν Μπαρθ ‘Αϊντα, αναφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η σημερινή συνάντηση σκιάζεται από τις χθεσινές δηλώσεις Νταβούτογλου στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και την αναφορά του γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν ότι οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων «έχουν ταυτοποιήσει τα περισσότερα από τα θέματα κλειδιά που τέθηκαν στο τραπέζι των συνομιλιών, γι’ αυτό και πρέπει να προχωρήσουν στη διαδικασία του πάρε-δώσε». Μετά από αντίδραση της Λευκωσίας, τα Ηνωμένα Έθνη απέδωσαν τις αναφορές του Μπαν Κι Μουν σε «γλωσσικό ολίσθημα» και διευκρίνισαν ότι το πάρε -δώσε είναι η τελική φάση της διαδικασίας.

Χθες βράδυ, οι κ.κ. Αναστασιάδης και Έρογλου είχαν το πρώτο τετ α τετ κοινωνικού χαρακτήρα με τον νέο ειδικό σύμβουλο του γγ του ΟΗΕ.

Διαβάστε επίσης:

Αιχμές Έρογλου για τους Ελληνοκύπριους στο τετ-α-τετ με τον Νταβούτογλου

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ