Συναγερμός στον αέρα – Έκτακτη προσγείωση μετά την ξαφνική αδιαθεσία επιβάτη

Αγωνία προκλήθηκε σε πτήση της British Airways όταν ένας επιβάτης φέρεται να αρρώστησε ενώ το αεροσκάφος πετούσε πάνω από τη Βόρεια Ιρλανδία με προορισμό το Λονδίνο. Η πτήση ερχόταν από το Λος Άντζελες απ’ όπου είχε απογειωθεί στις 21.46 τοπική ώρα.

Ενώ η BA268 ήταν πάνω από τη Βόρεια Ιρλανδία ο πιλότος έστειλε σήμα στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ενημερώνοντας για την επείγουσα κατάσταση και δόθηκε προτεραιότητα προσγείωσης στο Χίθροου στη συγκεκριμένη πτήση. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ποιο ήταν το επείγον σχετικά με την κατάσταση του επιβάτη ούτε έχει γίνει γνωστό τι ακριβώς συνέβη.

Πάντως, ο πιλότος ενημέρωσε για την έκτακτη ανάγκη και το αεροσκάφος προσγειώθηκε περίπου μισή ώρα πριν από το προγραμματισμένο, στις 15.27 τοπική ώρα. Σημειώνεται πως ο κυβερνήτης έστειλε κωδικό “squawking 7700”, που ερμηνεύεται ως “γενική κατάσταση έκτακτης ανάγκης”. Εκπρόσωπος της British Airways δήλωσε πως “το αεροπλάνο προσγειώθηκε κανονικά. Ο πιλότος ζήτησε προτεραιότητα στην προσγείωση στο Χίθροου ως προληπτικό μέτρο εξαιτίας του γεγονός ότι επιβάτης χρειαζόταν ιατρική βοήθεια.

σχολίασε κι εσύ