Συναγερμός στο Ισραήλ: Νέα μετάλλαξη κορονοϊού που συνδυάζει δύο στελέχη

Ανησυχία προκαλεί η αναφορά ότι στο Ισραήλ εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του κορονοϊού που συνδυάζει δύο στελέχη.

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν ανιχνεύθηκε νέα μετάλλαξη του κορονοϊού που συνδυάζει δύο στελέχη, σε δύο ασθενείς.

Ο ιστότοπος της εφημερίδας Maariv επικαλούμενος τον γενικό διευθυντή του ισραηλινού υπουργείο Υγείας, Ναχμάν Ας, σημειώνει ότι η νέα μετάλλαξη συνδυάζει τα υποστελέχη PA1 και PA2 του κορονοϊού.

Όμικρον

Ο Ας πρόσθεσε ότι η μετάλλαξη ανιχνεύθηκε ανάμεσα σε επιβάτες στο αεροδρόμιο του Ισραήλ και πρόκειται για διπλό συνδυασμό της Όμικρον με BA2, όχι από την Deltacron.

Ι Ισραηλινός αξιωματούχος πρόσθεσε ότι τα δύο κρούσματα πιθανότατα είχαν μολυνθεί από τη μετάλλαξη πριν έρθουν στο Ισραήλ.  Επανέλαβε ότι η νέα παραλλαγή δεν έχει ανιχνευθεί σε καμία άλλη χώρα μέχρι στιγμής και δεν έχει ακόμη αναφερθεί τίποτα για τα χαρακτηριστικά της.

παραλλαγή Όμικρον

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είπε την Τρίτη ότι τα κρούσματα που καταγράφηκαν παγκοσμίως σε εβδομαδιαία βάση αυξήθηκαν για πρώτη φορά από το τέλος Ιανουαρίου 2022, σημειώνοντας ότι τα κρούσματα που καταγράφηκαν τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου αυξήθηκαν κατά 8% σε σύγκριση με την πρώτη εβδομάδα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ