Συναγερμός στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ: Κρατούμενη πυροβόλησε τελωνειακή υπάλληλο

Μια τελωνειακή υπάλληλος τραυματίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής (28/7) μέσα στο αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ στο Παρίσι, όταν άνοιξε πυρ εναντίον της μια Περουβιανή η οποία είχε συλληφθεί για διακίνηση κοκαΐνης.

Η υπάλληλος «τραυματίστηκε από ένα πρόσωπο περουβιανής υπηκοότητας που κρατείτο στο πλαίσιο έρευνας» ανέφερε η εισαγγελία του Μπομπινί, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία του περιοδικού Valeurs Actuelles. Η ύποπτη κατάφερε να αρπάξει το όπλο της τελωνειακού και έριξε μόνο μία σφαίρα, τραυματίζοντας την υπάλληλο στην κοιλιακή χώρα, σύμφωνα με την πηγή αυτή.

Η επίθεση σημειώθηκε τη στιγμή που η υπάλληλος συνόδευε την κρατούμενη στην τουαλέτα, ανέφερε το συνδικάτο Solidaires Douanes. «Γλιτώσαμε μια τραγωδία για λίγα εκατοστά», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι συνδικαλιστές, χαιρετίζοντας τον «επαγγελματισμό» των άλλων τελωνειακών υπαλλήλων που κατάφεραν να εξουδετερώσουν την ύποπτη, προτού να προλάβει να πυροβολήσει ξανά.

Κατά την έρευνα στις αποσκευές της νεαρής Περουβιανής εντοπίστηκαν τρία κιλά κοκαΐνης. Η γυναίκα τέθηκε υπό κράτηση και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές, πέρσι κατασχέθηκαν περισσότεροι από 157 τόνοι ναρκωτικών ουσιών, ιδίως κάνναβης και κοκαΐνης, ποσότητα που συνιστά ρεκόρ όλων των εποχών για τη χώρα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ