Συμφωνία Συρίας-ΟΗΕ

Η Συρία συμφώνησε να επιτρέψει στον ΟΗΕ και τις διεθνείς υπηρεσίες αρωγής να επεκτείνουν τις ανθρωπιστικές τους επιχειρήσεις στη χώρα, όπου τουλάχιστον 1 εκατομμύριο άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια μετά την αιματηρή σύγκρουση των περίπου 14 μηνών, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των υπηρεσιών αρωγής του ΟΗΕ.

   “Η συμφωνία αυτή οριστικοποιήθηκε στη Δαμασκό με την εκεί κυβέρνηση, γραπτώς”, δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Γενεύη ο Τζον Γκινγκ, ο οποίος προήδρευσε του Συριακού Ανθρωπιστικού Φόρουμ, το οποίο πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών.

   “Αυτό που ενδιαφέρει τώρα είναι η ελευθερία στις μετακινήσεις, η ανεμπόδιστη πρόσβαση για ανθρωπιστική δράση στη Συρία. Η καλή πίστη της (συριακής) κυβέρνησης θα δοκιμαστεί πάνω στο θέμα αυτό σήμερα και αύριο και κάθε μέρα”, πρόσθεσε.

   Οι συριακές αρχές δέχθηκαν να επιτρέψουν την πρόσβαση των οργανώσεων ανθρωπιστικής βοήθειας σε 4 περιοχές, πρόσθεσε ο Γκινγκ, διευθυντής του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA).

   “Θα έχουμε αρχικά μια παρουσία στη Χομς, στην Ιντλίμπ, τη Ντεράα, και την Ντέιρ Εζόρ”, σημείωσε ο Γκινγκ.

   Μόλις εγκατασταθούν σε αυτές τις περιοχές, οι ομάδες του ΟΗΕ θα εργαστούν “σε στενή συνεργασία” με τον συριακό Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να αποτιμήσουν τις ανάγκες σε ιατρική βοήθεια, κατέληξε. Πηγή: ΑΠΕ 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ